Davis Cupi värske formaadi arhitekt Gerard Pique: tahan, et Davis Cupi nädal jääb kõigile meelde

Postimees Sport
Copy
Rahvusvahelise tenniseliidu (ITF) president David Haggerty (vasakul) and Barcelona jalgpalliklubi kaitsja Gerard Pique Davis Cupi trofee taustal.
Rahvusvahelise tenniseliidu (ITF) president David Haggerty (vasakul) and Barcelona jalgpalliklubi kaitsja Gerard Pique Davis Cupi trofee taustal. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Esmaspäeval algab Madridis maailmaliiga Davis Cupi finaalturniir 18 meeskonna osavõtul. Tegemist on uudse formaadiga, 18 meeskonda on jaotatud kuude alagruppi. Davis Cupi võitja selgub pühapäeval.

Uue formaadiga Davis Cupi idee autor, FC Barcelona ja Hispaania koondise jalgpallur Gerard Pique ütles, et võttis palju asju jalgpallilt üle. 

Meeskonnad on niisiis jagatud kuude kolmeliikmelisse gruppi. Edasi pääsevad kõikide alagruppide võitjad ja kaks paremat teise koha meeskonda. Kuna kõik teise koha saanud tiimid lõpetavad ühe võiduga (teisiti pole kolme meeskonna alagrupis võimalik), siis on matšides äärmiselt oluline ka settide ja geimide vahe. 

Alagruppide koosseisud on järgmised: (asetatud meeskondadel on sulgudes nende asetus edetabelis):

A-grupis mängivad Prantsusmaa (1), Serbia ja Jaapan

B-grupis Horvaatia (2), Venemaa ja Hispaania

C-grupis Argentiina (3), Saksamaa ja Jaapan

D-grupis Belgia (4), Austraalia ja Kolumbia

E-grupis Suurbritannia (5), Kasahstan ja Holland

F-grupis USA (6), Itaalia ja Kanada.

Kaheksa paremat selguvad neljapäevaks. Reedel on veerandfinaalid ja laupäeval poolfinaalid. Parim tenniseriik meeste seas selgub pühapäeval. Riikidevahelised matšid peetakse süsteemis kolmest parem ehk kaks üksikmängu ja paarismäng. Kindlasti toimub paarismäng alagrupis ka seisul 2:0, sest kõikidel resultaatidel võib olla fataalne tähtsus. 

Esmaspäeval alsutavad turniiri:  Horvaatia – Venemaa, Belgia – Kolumbia, Itaalia – Kanada. 

«Kindlasti tahavad ka tennisistid tulevikus mäletada, kuidas nad oma riiki sellisel turniiril esindasid. Hispaanias on tennis väga populaarne, mistõttu on Pique sõnul Madridis publiku sekka oodata hulgaliselt Atletico ja Reali mängijaid,» rääkis Pique.

«Oleme korraldamisega pärsi palju vaeva näinud, näiteks igale meeskonnale on oma riietusruum - kokku siis 18 garderoobi. Tahan ja loodan väga, et Davis Cupi nädalast kujuneb üks parimaid sel aastal. Võib olla arendame asja edasi ja järgmisel korral toimub finaalturniir juba kahenädalasena,» lisas Pique.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles