Treener: Wozniacki mõtleb liialt edetabeli esikohast

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeneri arvates peab Caroline Wozniacki oma mõtlemist muutma, kui tahab suure slämmi turniiril triumfeerida.
Treeneri arvates peab Caroline Wozniacki oma mõtlemist muutma, kui tahab suure slämmi turniiril triumfeerida. Foto: Reuters/ScanPix

Tunnustatud tennisetreener Sven Groeneveld tõdes, et Caroline Wozniacki on liialt keskendunud maailma edetabeli esikoha hoidmisele ning seetõttu polegi ta suutnud suure slämmi turniiri võita.



Groeneveld on üks Adidase mängijate arendamise programmi treeneritest ning teinud seepärast tihedalt koostööd ka 21-aastase Wozniackiga.

2007. aastal suure slämmi turniiri debüüdi teinud Wozniacki senine parim saavutus on finaali jõudmine 2009. aasta US Openil, pärast seda on ta korra jõudnud veerand- ning kolmel korral poolfinaali. Kuna ta on aga üle aasta püsinud esireketina, on ta saanud ka üsna palju kriitikat – paljude arvates on imelik, et esikohal on mängija, kes pole võitnud ühtegi suure slämmi turniiri.

Groeneveld avaldas intervjuus Taani väljaandele Politiken, et vestles Istanbulis peetud WTA aastalõputurniiril sel teemal ka Wozniacki perekonnaga.

«Ütlesin, et nad peavad aru saama, et suure slämmi tennis ei kesta terve aasta, vaid kaks nädalat ehk seitse mängu. Põhiline eesmärk peaks olema võita seitse mängu, vahet pole, kes on vastane,» selgitas Groeneveld. «Nende kahe nädala jooksul peab olema väga keskendunud ja nägema oma eesmärgi nimel kõvasti vaeva.»

«Aga nende fookus on olnud vales kohas ja nad on suure slämmi turniiridele valesti lähenenud,» jätkas hollandlane. «Nad mõtlevad rohkem edetabeli esikohale ja sellele, mida tuleks teha, et esikohta hoida, selle asemel et luua ideaalsed tingimused suure slämmi turniiri võitmiseks.»

Wozniacki palkas küll hiljuti oma treenerite tiimi Ricardo Sanchezi, kuid Groeneveld kinnitas, et ka tema jätkab Wozniacki abistamist. Tema sõnul puudus lõppenud hooajal Taanit esindava piiga mängus tavapärane sära. «Ta naeratab alati, aga sel hooajal polnud seda väga näha,» nentis Groeneveld. «Tahaksin, et ta jälle endistviisi säraks.»

Wozniacki ise aga rääkis intervjuus Taani ajalehele Ekstra Bladet, et tema saavutused pole taanlaste jaoks kunagi piisavalt head, temalt loodetakse liiga palju ja ta saab ka kõvasti põhjendamatut kriitikat. «Vahet pole, mida teen, see pole Taani jaoks kunagi piisav. Inimesed mõtlevad alati, et see pole piisavalt hea,» nentis Wozniacki. «Mind paneb imestama, et Taani meedia pole minuga kunagi rahul. Ei juhtu just iga päev, et taanlane sellisel suurepärasel spordialal maailma esimene on.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles