Eesti jooksja langes USAs ränga varguse ohvriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Suur
Laura Suur Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Laura Suure osalemine krossijooksu EMil Sloveenias sattus tõsise kahtluse alla, sest USAs Oaklandis trenni teinud ja sel ajal varguse ohvriks langenud eestlannalt varastati ka Eesti pass.

Jooksuportaal kirjutab, et päev pärast tänupühi treeningul olnud Suur jättis oma arvuti, kaamera, mälupulga, rahakoti, vahetusriided, jalanõud, spordivarustuse ja passi autosse.

Lõdvestusjooksu teinud eestlanna avastas, et keegi oli auto akna sisse löönud ning kottidega vehkat teinud.

«Minu Euroopa reis (krossijooksu EMile Sloveeniasse) sattus väga suure kahtluse alla, kuna passiga koos varastati ka viisa ning vorm, mida USA piiri ületades täita tuleb ja on hädavajalik korduvaks riiki sisenemiseks,» rääkis Laura Suur.

Tal õnnestus ühendust saada treener Harry Lembergiga ja oma emaga, kes nõuga aitasid. «Tol õhtul turgatas mulle pähe idee, et kui ma suunan kogu oma energia usku, et varastel on vähekenegi südametunnistust ning nad jätavad mu passi kusagile, kus mõni inimene selle leida võiks ja mulle tagastaks,» meenutas Suur läbielatut.

Paar päeva hiljem sai Laura Suur treenerilt telefonikõne, et keegi jättis ta passi, tühja rahakoti ja koolipäeviku jalanõude kotiga kirikusse. Järgmisel päeval sai ta need kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles