Veerpalu juba ootas suusarajale pääsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Toomas Huik.

Suusatajate mitmepäevasõidul Tour de Ski põsekoopapõletikku haigestunud Andrus Veerpalu tegi nädalase vaheaja järel pühapäeval esimese treeningu. Nagu ta ise seda kirjeldab: «Jalutamine nagu jalutamine ikka, aga suuskadega.»  




Kuuepäevase antibiootikumikuuri läbi teinud Veerpalu ei välista ka laupäeval Eesti meistrivõistlustel 15 kilomeetri klassikasõidus kaasa tegemist. Midagi kindlat ta siiski ei lubanud. «Nii pikalt ma veel ette ei mõtle,» vastas ta.



24. jaanuaril loodab mees Otepää MK-etapil kindlasti kodupubliku ette astuda. «Eks näis, kuidas taastumine läheb. Kui nädal oli möödas, siis juba ootasin suusarajale saamist. Aga haigest peast ei tasu riskida,» arutles kahekordne olümpiavõitja ja lisas: «Väga head tulemust ei saa sealt nüüd oodata.»



Igal juhul enesetunne läheb mehel iga päevaga paremaks. Kui pühapäeval tegi ta ühe treeningu, siis täna plaanib nii suusatama minna kui ka õhtul kergelt sörkida.


«Kõike kohe korda ei saa. Nohu on ikka veel, aga olemine on juba palju parem,» selgitas Veerpalu oma seisundit.



Hooaja tähtsaim etteaste seisab tal ees täpselt 38 päeva pärast. Siis on Libereci MMil kavas Veerpalu lemmikala 15 kilomeetrit klassikat.



Juba varem on mees avaldanud, et tahab seal medalite eest võidelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles