Paadipesijast tagasi tenniseprofiks!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Christopher O`Connell
Christopher O`Connell Foto: www.twitter.com

Mees, kes alistas 2019. aasta profitenniseturniiride põhitabelis oma vastased koguni 82 korral on 25-aastane austraallane Christopher O`Connell. 82 võitu hooajal on rohkem kui Medevedevil, rohkem kui Nadalil! Kes ta on?

Tõele au andes mängis Sydneys sündinud O`Donnell lõppeval aastal vaid kaks ATP matši ja tiirutas ülejäänud aasta profitaseme madalamatel astmetel. Aga kokkuvõttes oli tennisistil sellest ükskõik, sest murdis end esimest korda meeste ATP edetabelis 120 parema hulka.

2014. aastal jõudis siis vaid 20-aastane O`Connell maailma 500 parema sekka, kuid seejärel jäi arengus toppama. Pärast aastast kohapeal tammumist tuli ta 2016. aastal edukalt tagasi, võitis kuuest Futures`i finaalist viis ja pääses aasta lõpuks juba maailma top 250 hulka.

2017. aasta algas noorele austraallasele kehvasti – ägeda kopsupõletiku ja sellest tingitud tüsistuste tõttu ei õnnestunud tal oma kohta edetabelis hoida. Ja see polnud veel kõik – 2018. aasta jaanuaris hakkas teda vaevama põlvekõõlusepõletik ning O`Connell pidas tervelt kuue kuulise võistluspausi. Augustiks oli ta vormi minetanud ning sai Futures`ite turniiridel aina kaotusi. Ta leppis tennisetreeneritööga, viskas noortele tennisemängijatele kollaseid palle ette ja teenis lisaraha Sydney Pittwateri sadamas paate ja jahte küürides. Salamisi lootis, et 2019. aastast saab läbimurde aasta, mil ta saab mängida vigastustevabalt.

Tervis korras ja meeletu tahtejõud taga lõpetas O`Donnell tänavuse tenniseaasta 82 võiduga 94-st põhiturniiri mängust. Austraallane näitas oma parimat mängu, jõudis 14 korda finaali ja trügis end meeste top 120 mängija sekka! Alles 11 kuud tagasi oli tegemist edetabelikohata tennisistiga.

Kui enne tänavust hooaega polnud O`Connell kunagi Challengeride finaalis mänginud, siis aprilliks oli töökal austraallasel selja taga neli finaali ning kaks tiitlivõitu. Futures`i tasandil mängis ta kümnes finaalis ja oli neist võidukas kolmes.

Kuna väljaspool ATP top 100 on O`Connell kõrgemal positisoonil paiknev austraallane, siis vägevaim priis, mida mees pingutuste eest saab, on tõenäoliselt wild card Austraalia lahtiste põhitabelisse.

«Mul oli sellist aastat vaja. Olen lõpuks saanud mängida ilma, et mind vaevaks vigastused. Paar viimast hooaega on olnud ainult üks võitlus – tervise ja iseendaga,» rääkis O`Connell.

«Eelmisel aastal vaevas mind kõõlusepõletik, olin väljakult eemal kuus kuud. Kuid ilma valuta mängimine on midagi suurepärast, mängin elu parimat tennist. Kui sain juunis 25-seks, mõtlesin, et aeg on liiga kiirelt läinud ja ma pole veel midagi saavutanud. On olnud äärmiselt raske, kuid see on sport,» ütles O`Connell.

«Ametlikult pole keegi midagi öelnud, kuid olen esimene austraallane väljaspool TOP 100, ja korraldajatel on võimalik wild card`e jagada. Olen kindel, et mina olen üks neist, kes selle saab,» sõnas läbi tule ja vee end tennise tippu treeninud austraallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles