Käsipallurite saldo Riias: kolm võitu, kolm vigastust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Mägi
Janar Mägi Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti käsipallikoondis pidas Riias eduka kontrollturniiri, saades jagu nii Läti, Suur­britannia kui Leedu koondisest ja kindlustades endale turniiri­võidu. Kolme võitu jäid aga tumestama kolm vigastust.

Meie koondise peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul oli Riiga sõidu eesmärk eelkõige meeskond kokku saada.

Juunis peeti viimane valikmäng ja pärast seda pole koondislased koos käinud. «Vaja oli saada ülevaade mängijate seisust ja päev-päevalt koostööd parandada,» iseloomustas Musting.

Peatreener nentis, et meeskonna kokkusulatamisega tuleb veel omajagu vaeva näha, kuigi Riias mindi iga kohtumisega meeskondlikult paremaks. «Esimene päev oli suhteliselt nigel,» nentis Musting.

«Kaitsetegevusega saab juba rahule jääda,» tõdes ta turniirile tagasi vaadates, «sain ka ülevaate, kuidas mängijad praegu liiguvad.»

Suuri järeldusi Mustingu sõnul eestlaste löögijõust Riia turniiri põhjal veel teha ei tasu. Läti ja Leedu koondisel olid mitmed põhimehed puudu. Austria liiga ja veel mõned Euroopa liigad, kus on palju Läti ja Leedu mängijaid, veel kestavad.

«Ses mõttes pole need võidud päris täisväärtuslikud, aga eks see ettevalmistav turniir oligi,» jäi Musting tagasihoidlikuks.

Riia turniiri jätkus ka negatiivset. Avamängus Lätiga sai Janar Mägi väikse hüppeliigesetrauma ja kahes järgmises kohtumises kaasa ei löönud. «Viimases mängus Leeduga andsime kõige hullema vältimiseks puhkust ka Marius Lepale ja Markus Slastinovskile,» möönis Musting, et lausa kolm (pisi)vigastusega mängijat tuli pingile jätta.

Seega päris kõigiga Riias kokkumängu lihvida ei saanud. Eriti jäi Mustingul kripeldama see, et Janar Mägi sulatamine meeskonda jäi poolikuks. Samuti oli tal kahju, et Riia turniiril ei saanud koondisega liituda Mikk Pinnonen, kes esindas 28. detsembril veel oma koduklubi, Århusi Handboldi.

Aastavahetusel saab käsipallikoondis mõne päeva puhkust. 2. jaanuaril kogunetakse Põlvasse ning lahti läheb tõsine treeningettevalmistus ja vastaste analüüs. «Kontrollkohtumisi enne MMi kvalifikatsiooni enam ei tule,» ütles peatreener, «ses mõttes läks Riia turniir jälle täie ette, ilma selleta oleks meil tunduvalt raskem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles