Suusahüppelegend osaleb Dakari rallil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Malysz
Adam Malysz Foto: SCANPIX

Legendaarne Poola suusahüppaja, neljakordne maailmameister ja kolmekordne olümpiahõbe Adam Malysz osaleb pühapäeval algaval Dakari rallil.

8373 km pikkune Dakari ralli algab Argentinas, läbib Tšiili ning lõpeb Peruus, vahendab Saksamaa uudisteagentuur dpa.

«Eelkõige loodan, et jõuan finišisse,» ei hakanud 34-aastane Malysz oma debüüdiks suuri eesmärke seadma.

Malyszi kaardilugeja on tema kaasmaalane, kogenud Rafal Michal ning nende sõiduvahendiks on Mitsubishi Pajero. «Õhus olin alati üksi, aga siin pean teise inimesega koostööd tegema,» mõtiskles Malysz.

Kaks nädalat kestev Dakari ralli peetakse Lõuna-Ameerikas neljandat korda. Tänavusele rallile on üles antud 171 autode, 185 mootorrataste, 76 veokite ning 33 quadbike’idega sportlast. Argentinas sõidetakse viis, Tšiilis viis ning Peruus neli etappi.

«Igaüks, kes jõuab Dakari ralli finišisse, on võitja,» tõdes Malysz.

Malysz võitis karjääri jooksul neli MM-kulda ja neljal korral MK-sarja, ta jõudis võistlustel ühtekokku 92 korral poodiumile, neist 39 korral kõige kõrgemale poodiumiastmele. Olümpiamängudelt on tal lisaks kolmele hõbedale ka üks pronks. Malysz pani karjäärile punkti tänavu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles