Tiitlijahil Nadal paneb paljud kriitikud pead kratsima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP

Rafael Nadal läheb aasta esimesele slämmiturniirile vastu kõrgeima asetusena. See, et mees nõnda kaua tipus on püsinud, paneb paljusid imestama, sealhulgas teda ennast.

Hispaania tenniseäss on oma karjääri jooksul olnud mitmeid kordi hädas raskete vigastustega. Nadal saab järjest vähem nautida hetki, kus ta keha täiesti terve on ning laseb teha kõike, mida hispaanlane soovib. 

Hetkel on üks nendest perioodidest käes ning nõnda läheb Nadal püüdma oma teist Austraalia lahtiste meistrivõistluste tiitlit. Tänavune turniir saab olema Nadali karjääri 15. Australian Open ning tema ainus triumf pärineb 2009. aastast. Toona alistas ta haaravas finaalis oma igipõlise konkurendi Roger Federeri.

Juhul kui Nadal peaks sel aastal Austraalias võidutsema, tõuseb ta Federeri kõrvale 20 suure slämmi tiitliga. See on ka praegu meeste tennise rekordiks. 

33-aastane Nadal mängib väga energilist ja vaatemängulist tennist, mis tema kehale väga kurnavalt mõjub. Nõnda imestavad siiani paljud, kuidas Nadal ikka tipus püsib. «Ma ei saa öelda, et olen vigastusteta läbi saanud, sest see pole nii. Mis siin salata, ainult tänu tõelisele kirele suutsin keerulised ajad üle elada,» selgitas Nadal. 

«Ma olen ümbritsetud õigete inimestega, kes mind alati aitavad ja see motiveerib mind keerulistes olukordades. Samuti tuleb säilitada positiivsus, sest muidu ei jõua kuidagi sihile,»arvas hispaanlane.

Nadal on ainus tennisist, kes on hoidnud maailma esinumbri tiitlit kolmel eri kümnendil ja nooremana arvas ta ise samuti, et ei suuda niivõrd kaua sellist taset näidata. «Oleme hetkel siin ja olen väga õnnelik. Isegi mulle on see suureks üllatuseks, kus ma praeguses vanuses asun.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles