Kanepi treener Postimehele: Kaia oleks valmis Eestit Fed Cupil esindama, pall on alaliidu väravas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Kaia Kanepi teekond aasta esimesel suure slämmi turniiril Austraalias sai kiire lõpu, ta kaotas avaringis Tšehhi tennisistile Barbora Krejcikovale. Eestlanna juhendaja Dušan Vemic nentis, et vastane sai tänastes tingimustes veidi paremini hakkama.

«Nagu me kõik nägime, siis oli väga raske kohtumine,» ütles Vemic pärast matši lõppu Postimehele. 

Ligi kaks ja pool tundi kestnud lahing pakkus võimalusi mõlemale poole. Avasetis oli Kanepil seisult 6:5 kasutada kaks settpalli, ent kumbagi ei õnnestunud realiseerida. «Krejcikova mängis sel hetkel suurepärased punktid,» kiitis juhendaja vastast, kes lõpuks seti kiires lõppmängus kindlalt enda kasuks kallutas.

Vaatamata tagasilöögile suutis Kanepi end koguda ja pani teises vaatuses oma paremuse koguni 6:2 maksma. «Kaia mängis täiesti imelise seti,» sõnas Vemic.

Eestlanna alustas ka otsustavat setti servimurdega ning paistis, et ta hakkab mängu lõplikult enda kasuks kallutama. Närviliseks muutunud Krejcikova võttis end aga kokku, pääses 0:1 seisult 5:2 juhtima ning võitis lõpuks 6:3.

Pilvises Melbourne´is segas kaarte tugev tuul. Kokkuvõttes sai tšehhitar väikeste raskustega paremini hakkama. «Kaial oli kolmandas setis nii mõnigi võimalus, kuid vastane kohanes tänaste tingimustega paremini. Aga selline tennis ongi. Me õpime, pühime tolmu õlgadelt maha ja jätkame kõva tööd,» resümeeris Vemic. 

Kanepi edasised plaanid pole teada, kuid õhus püsib variant, et ta tuleb üle pika aja Eesti koondisele Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniiril appi. «On vägagi võimalik, et Kaia mängib Fed Cupil. Alaliidu ainus ülesanne on temaga lihtsalt ühendust võtta,» selgitas Vemic. 

Kanepi ise matši järel kommentaare ei jaganud.

Tugev turniir

5.–8. veebruarini Tallinnas peetaval Fed Cupil loositi Eesti ühte alagruppi Itaalia, Austria ja Kreekaga. Lisaks võistlevad maailmaliiga üleminekumängudele pääsemise nimel Ukraina, Horvaatia ja Bulgaaria.

Kõige tugevama koondisega on Eestisse saabumas Ukraina: Elina Svitolina (WTA 6.), Dajana Jastremska (WTA 22.), Katerina Kozlova (WTA 89.), Katarina Zavatska (WTA 106.), Lesia Tsurenko (WTA 119.).

Eesti koondise kapten Märten Tamla valis esialgsesse koosseisu: Anett Kontaveidi (WTA 26.), Elena Malõgina (WTA 573.), Katriin Saare (WTA 994.), Saara Orava ja Valeria Gorlatši. 

«Loomulikult võib veel võistkond muutuda, kuna kahte mängijat saab kuni viimase hetkeni vahetada,» sõnas Tamla eelmisel nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles