Norra spordiajakirjanikud valisid Bjørgeni ja Northugi ees parimaks Dale Oeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen Foto: SCANPIX

Norra spordiajakirjanikud valisid mõnevõrra üllatuslikult aasta sportlaseks ujuja Alexander Dale Oeni.

26-aastane Oen võitis suvel pika raja MMil 100 m rinnuliujumises kuldmedali, olles esimene norralane, kes ujumises maailmameistriks kroonitud. Lisaks võitis ta detsembris lühirajaujumise EMil samal distantsil samuti kulla, vahendab NTB.

Oen edestas kindlalt murdmaasuusatajaid Marit Bjørgenit ja Petter Northugi. Mäletatavasti võitis Bjørgen Holmenkollenis peetud MMil kodupubliku silme ees neli kuldmedalit ja ühe hõbeda ning Northug võitis samas kolm kulda ja kaks hõbemedalit. Bjørgeni valisid Rahvusvahelise Spordiajakirjanike Liidu (AIPS) liikmed aasta parimaks naissportlaseks.

Norra spordiajakirjanike aasta parima sportlase tiitlit on välja antud alates 1948. aastast, Dale Oen on alles teine ujuja, kes selle võitnud.

Viimased kümme võitjat: 2010 Thor Hushovd (jalgrattasport), 2009 Petter Northug (murdmaasuusatamine), 2008 Andreas Thorkildsen (kergejõustik), 2007 Aksel Lund Svindal (mäesuusatamine), 2006 Kjetil Andre Aamodt (mäesuusatamine), 2005 Marit Bjørgen (murdmaasuusatamine), 2004 Andreas Thorkildsen (kergejõustik), 2003 Petter Solberg (ralli), 2002 Ole Einar Bjørndalen (laskesuusatamine), 2001 Olaf Tufte (sõudmine).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles