Hästi alustanud Eesti teatemeeskond finišisse ei jõudnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise MK-etapil Oberhofis alustas Eesti meeste 4 x 7,5 km teatesõitu hästi, kuid lõpuks tuli võistlus pooleli jätta, kuna võitjad jõudsid finišisse.

Kuigi Eesti võeti pärast viimast lasketiiru maha, sai meeskond äärmiselt tugevas tuules ja lumesajus peetud võistlusel 17. koha punktid.

Esimeses vahetuses sõitis Eesti eest Kauri Kõiv, kes pidi käima ühel trahviringil ning kasutas ära viis varupadrunit ja andis vahetuse Indrek Tobrelutsule üle 12. kohal. Tobreluts suutis keerulistes oludes üsna hästi lasta, kasutades kahe tiiru peale ära kolm varupadrunit ja tõstes Eesti üheksandaks.

Roland Lessing aga kasutas ära kõik kuus varupadrunit ja pidi käima kolmel trahviringil ning andis vahetuse üle 15. kohal. Ankrumehena rajale läinud Daniil Steptšenko läbis esimese lasketiiru vaid ühe möödalasuga (üks varupadrun), kuid teise tiiru järel pidi ta minema kahele trahviringile.

Kokku kasutas Eesti nelik seega 18 varupadrunit ja läbis kuus trahviringi.

Teatesõidu võitis üllatuslikult Itaalia (Christian De Lorenzi, Markus Windisch, Dominik Windisch, Lukas Hofer), nelja peale võeti vaid viis varupadrunit.

Teine oli kahel trahviringil käinud Venemaa (Anton Šipulin, Jevgeni Garanitšev, Jevgeni Ustjugov, Aleksei Volkov), kaotades 6,1 sekundit ning kolmas kuus varupadrunit kasutanud Rootsi (Tobias Arwidson, Björn Ferry, Fredrik Lindström, Carl Johan Bergman), kaotades võitjale 32,7 sekundit.

Kokku jõudis finišisse 13 meeskonda, koos Eestiga pidid võistluse viimase lasketiiru järel katkestama ka Jaapan, Läti, Slovakkia, Šveits, Poola, Leedu, Suurbritannia ja Soome.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles