Mae: maha sadanud lumi tegi rajapõhjale head

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel nädalatel on sooja ilma tõttu olnud kahtlusi, kas Otepääl saab 21.-22. jaanuaril suusatamise MK-etappi pidada. Viimati sadas Otepääl maha korralik lumevaip ning senised tingimused paranesid oluliselt.

«Kindlasti tegi maha sadanud lumi novembris maha pandud rajaosale head. MK-etapi rajapõhi tuleb siiski valmistada kunstlumest, et oleks ikka kindlam,» sõnas võistluse peakorraldaja Jaak Mae Postimehele. «Noortele ja lastele on trenni tegemiseks värskelt sadanud lumi loomulikult hea.»

Praegu on siiski Otepääl temperatuur 0 kraadi ümber ja lumekahuritega praegu lund toota ei saa. «Viimati lubas nädalavahetuseks neli kuni viis kraadi külma ja selle tarbeks on meil lumekahurid raja ääres valmis,» lisas Mae.

Praeguseks on peakorraldaja sõnul umbes 2 km rada valmis ja tööd jätkuvad pikema raja valmimise nimel. «Ideaalis oleks distantsisõiduks hea 5 km pikkune rada, kuid selle valmistamiseks võib jääda aega väheseks. Kõigepealt üritame 2,5 km pikkuse raja kokku saada, tööde lõpuleviimiseks on aega kuni võistluse ametliku treeninguni. Praegu ei näe siiski ühtegi põhjust, miks võistlus peaks ära jääma,» rääkis Mae.

11. jaanuaril peavad Otepää MK-etapi korraldajad andma Rahvusvahelise Suusaliidule FISile teada, kas ilmastikuolud lubavad võistluse läbi viia.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles