FIA vähendas luureautode arvu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen Fordi roolis.
Mikko Hirvonen Fordi roolis. Foto: AFP / Scanpix
Rahvusvaheline autospordiliit FIA otsustas vähendada autoralli MM-sarjas asfaldil sõidetavatel rallidel kasutatavte nn. luureautode arvu ühe autoni võistkonna kohta. Siiani on on igal tehasemeeskonna sõitjal olnud kasutada oma luureauto.

Otsus hämmastab ja kurvastab paljusid sõitjaid, teiste hulgas soomlast Mikko Hirvoneni, kirjutab mtv3.fi.

Asfaldirallidel sõidavad kõigepealt võistlejad raja läbi ja koostavad rajalegendi, vahetult enne starti sõidavad raja aga läbi nn. luureautod, mis teevad sõitjate legendi täiendusi, kui rada on pärast legendi koostamist muutunud. Näiteks märgitakse sinna veest ja kruusast libedad kohad.

«Üks auto meeskonna kohta, ja sellega peab kõikide sõitjate legendid korda saama. Sellest ei tule midagi välja,» pahandas Hirvonen. «Palusime FIAlt, et vähemalt võiks siis tagaistmel veel üks kaardilugeja olla, aga sellega polnud FIA nõus.»

Hirvonen avaldas lootust, et FIA vaatab otsuse ringi veel enne paari nädala pärast asfaldil sõidetavat  hooaja avaetappi, Iiri rallit.

«Sõdime FIAga selle otsuse pärast veel,» kinnitas Hirvonen. «Kõik sõitjad ja meeskonnad on selle vastu. Ei ole kuidagi mõistetav, et mõned sõitjad saavad täpsema legendi kui teised. See ei oleks enam võrdne võistlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles