Läti korvpallurid vallutavad Eesti klubisid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinalds Sirsnins.
Rinalds Sirsnins. Foto: Arvet Mägi

Möödas on ajad, kui Eesti korvpalliklubid pidasid auasjaks, et nende ridades mängiks mõni siinmail tundmatu mustanahaline pallur.


Uus trend on otsida meeskonda täiendust lõunanaabrite lätlaste hulgas. Laupäeval tegid Eesti meistriliigas debüüdi veel kaks Lätist pärit tagameest ja nüüd on meistriliigas koguni kuus selle riigi korvpallurit ja üks treener. Võrdluseks võib tuua, et ameeriklasi mängib Eesti meistriliigas vaid neli.

Rakvere Tarva värske täiendus Rinalds Sirsnins andis oma debüütmängus viis resultatiivset söötu ja aitas oma uue koduklubi 89:64 võidule Tallinna Kalevi üle. Tulemuslike söötude arv olnuks ilmselt suuremgi, kui kaaslased oleksid suutnud kõik tema teravmeelsed läkitused kinni püüda.

«Sellist meest pole mul varem meeskonnas olnud,» õhkas Tarva peatreener Andres Sõber rahulolevalt ja andis mõista, et õigeid asju hakkab juhtuma alles siis, kui kaaslased jõuavad uue mehega lõplikult kohaneda.
Kalevi vastu oli aga Tarva poolel peaosas juba hooaja algusest saadik meeskonda kuuluv teine lätlane Kasparss Cipruss, kes kogus 21 punkti ja 14 lauapalli. Teadupärast pallib Tarvas ka kolmas lätlane, Juris Umbraško.  

Kolme lätlase kasutamine ei tähenda aga seda, et vähemalt koduliiga nõrgemate vastu ei saaks Tarva noored eestlased platsile. Laupäeval jagus küllaldaselt mänguminuteid ka Joonas Vainole, Martin Dorbekule, Oliver Metsalule ja Kristjan Rinaldole.    

Valga meeskonnas tuli esimest korda platsile 23-aastane Reinis Strupovic. Ta viskas 24 punkti, kuid meeskond kaotas TTÜ-le 63:89.

Noore mehe kohta on Strupovici karjäär üsna kirju – juba 17-aastasena liitus ta Riia Baronsiga, seejärel on ta mänginud Riia VEFi, Valmiera, Keizarmezsi ja Jelgava särgis. Enne Valka jõudmist pallis ta Balti liiga teises divisjonis osaleva Kasahstani Barsy Atyrau ridades.

Ilmselt on Strupovici Valka tulek detsembri alguses meeskonna etteotsa asunud treener Varis Kruminsi teene. Teadupärast mängib Valgas ka teine lätlane Edgars Cunda. Nemad ongi Valga ainsad leegionäris, sest  uuest aastast lahkus briti päritolu Samuel Cricelli.

Korvpall
Eesti meistriliiga
Tabeliseis

Kalev/Cramo 14-1
Tartu Ülikool    12-1
Rakvere Tarvas    10-4
Rapla    8-8
TTÜ    7-9
Tallinna Kalev    5-11
Pärnu    2-12
Valga    2-14

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles