Kanepi kerkis maailma hooaja edetabelis esimeseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Pärast võidukat Brisbane’i tenniseturniiri tegi Eesti esireket Kaia Kanepi võimsa tõusu WTA edetabelis (kerkis 34. kohalt 26. positsioonile) ning asus juhtima alanud hooaja edetabelit.

Kui WTA edetabelis lähevad arvesse viimase aasta jooksul teenitud punktid, siis hooaja edetabelis (Race to the WTA Championships) lüüakse kokku pärast eelmist aastalõputurniiri teenitud punktid.

Kanepi hoiab hooaja edetabelis nüüd 494 punktiga kindlat esikohta, teisel positsioonil on selles arvestuses Brisbane’i turniiri finaalis eestlannale alla jäänud slovakk Daniela Hantuchova 320 silmaga. Kolmas on Aucklandi turniiril võidutsenud hiinlanna Jie Zheng 280 punktiga.

WTA tabelis kerkis Kanepi nüüd 2049 punktiga 26. kohale. Teistest eestlannadest on Anett Kontaveit 570. ja Margit Rüütel 832. kohal.

Esikohal jätkab endiselt Taani esindaja Caroline Wozniacki, kes edestab tšehhitari Petra Kvitovat ja valgevenelannat Victoria Azarenkat. Esikuuikusse mahuvad veel venelanna Maria Šarapova, hiinlanna Na Li ja austraallanna Samantha Stosur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles