Rehemaa: tuur kulges tõusude ja mõõnadega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordic Focus


Parima eestlasena Tour de Skil 42. koha saanud Aivar Rehemaa tunnistas, et kolm talve tagasi samas 15. lõpetades oli enesetunne parem ja pingutus tundus kergem.



«Andsin endast laupäeval väga palju, täna (eile – toim) oli väga raske,» sõnas ta. «Loobuda siiski ei soovinud – kui juba nii kaugele tuldud, tuli ka see viimane tõus võtta ja finišini sõita. Tegelikult jäid ju minust ettepoole need mehed, kes ka tavaliselt MK-sarjas punktidele sõidavad. Lõpuni pidasid vastu vaid need, kel oli lootus siit midagi saada, ülejäänud astusid varem kõrvale.»

Rehemaa kaotas tuuri kokkuvõttes võitjale Dario Colognale 13 ja pool minutit. Kaotusminutitest rohkem häiris teda aga koht – starti läks ta mõttega lõpetada 30 parema hulgas. «Kogu tuur kulges väga heitlikult. Näiteks 5 km klassikasõidus olid suusad väga kinni, Oberhofi klassikasõidus polnud ma samuti kõige parem,» loetles ta altminekuid. «Samas olin ühisstardiga sõidus 23. ja kaotasin võitjale väga vähe – sellist sõitu pole ma teinud juba paar aastat. Ise hindan seda küll väga heaks.»

Viimase kahe kuu jooksul vaid viis päeva Eestis viibinud Rehemaa valmistub kahe nädala pärast toimuvaks Otepää MK-etapiks kodus. «Usun, et jõuan kümne päevaga taastuda ja näidata kodusel etapil oma selle hooaja parimat vormi,» lausus ta. «Loodetavasti sajab kodus lund juurde ja suusatamiseks leidub korralike võimalusi.»

Teise eestlasena tuuri finišisse jõudnud Algo Kärp oli eelviimane ehk 54., Colognale kaotas ta 21.53,8.

Colognal polnud viimasel etapil üldvõidu kindlustamisega vähimaidki probleeme. Tema suurimaks konkurendiks peetud Petter Northug langes aga kokkuvõttes hoopis kolmandaks – viimasel ränkraskel tõusul möödus temast rootslane Marcus Hellner.

Norra jäigi tuuril võiduta. Naiste arvestuses polnud Marit Bjørgenist vastast Justyna Kowalczykule. Viimase tõusuga sõitis poolatar endale 28,2-sekundilise edu. Kolmas oli teine norralanna Therese Johaug.  

Ükski Eesti naissuusataja tuuri lõpuni ei jõudnud. Meeste ja naiste peale kokku stardis olnud üheksast eestlasest lõpetasidki vaid Rehemaa ja Kärp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles