Briti raskekaalupoksija soovitab kaasmaalasel suu kinni hoida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereck Chisora.
Dereck Chisora. Foto: SCANPIX

Briti raskekaallane Dereck Chisora andis otsekohese soovituse kaasmaalasele Amir Khanile, kes ei suuda kuidagi leppida vaieldava kaotusega Lamont Petersonile – hoia suu kinni.

Khan, kes kaotas detsembris Petersonile WBA ja IBF-i kergkeskkaalu tiitlid, on pärast matši pidevalt kurtnud, et kohtunike otsus oli ebaaus. Lisaks kahtlustab Khan matši ajal ringi kõrval seisnud salapärast meest kohtunike lubamatus mõjutamises.

Chisora, kes ise läheb veebruaris WBC tiitlimatšis vastamisi Vitali Klitškoga, tuletas Khanile aga meelde, et poks ongi ala, kus võib selliseid asju juhtuda. Seetõttu peaks Khan tema arvates keskenduma tõenäoliselt aset leidvale kordusmatšile ja jutustamisele vähem aega raiskama.

«Paljud poksijad jäävad väljateenitud võidust ilma, aga tähtis on, kuidas sellest üle saadakse,» ütles Chisora usutluses The Sunile. «Nii et Amir Khan pidagu suu, tõmmaku kindad kätte, tehku kõvasti trenni ja löögu see mees järgmises matšis vähem kui nelja raundiga pikali.»

Chisora, kes jäi ise möödunud aastal vaieldaval moel alla soomlasele Robert Heleniusele, ei loo endale poksimaailma suhtes mingeid illusioone. «Ma tean, et tegelen maailma kõige vaieldavama ja korruptiivsema alaga. Kui otsus tehakse sinu kahjuks, siis tuleb sellega leppida ja edasi minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles