Lietuvos Rytas sai VTB liigas CSKA-lt selge sauna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko
Andrei Kirilenko Foto: Reuters / Scanpix

Vilniuse Lietuvos Rytas kaotas VTB Ühisliigas kodusaalis kindlalt liiga liidrite hulka kuuluvale CSKA-le. Moskva meeskonna võidunumbrid olid lõpuks 84:67.

Rytas alustas võimsalt ja kuue minutiga juhiti 14:3. Eriti vabalt tundis ennast korvi all Jonas Valanciunas, ent tema lendu kärpis võimsa blokiga Viktor Hrjapa ning kui platsile tulid Andrei Kirilenko ja Milos Teodosic, haaras CSKA mänguohjad juba kindlalt enda kätte. CSKA tegi 23:3 spurdi, kuid poolajaks suutis Rytas ennast veel viie punkti kaugusele võidelda.

Teisel poolajal tõi mängu lõpliku pöörde kunagine Vilniuse publiku lemmik, kuus aastat Lietuvos Rytase särgis mänginud Ramunas Šiškauskas. Tema ja Aleksei Švedi vedamisel käristas CSKA vahe juba üle kümne punkti ja mäng oli sisuliselt tehtud.

Viimasel veerandil kodumeeskond enam armeeklubile ohtlikuks ei saanud ja CSKA võidunumbriteks märgiti lõpuks 84:67.

CSKA mängijad tegid skoori ühtlaselt, kahekohalise arvu punkte kogus lõpuks neli meest – Kirilenkolt 13 punkti, Hrjapa ja Nenad Krstic lisasid 12, Teodosic 11.

Rytase poolel oli parim Tyrese Rice 15 punktiga, Valanciunase kontosse jäi lõpuks 10 punkti ja 11 lauapalli. Leedu meeskond tabas katastroofiliselt kolmeseid – kolmeteistkümnest katsest läks läbi korvirõnga vaid kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles