Kõik Põlvasse! Eesti peab ajaloolise mängu Hollandiga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnoneni eemalejäämisel loodetakse rünnakul suuremat resultatiivsust Mait Patraililt (pildil).
Mikk Pinnoneni eemalejäämisel loodetakse rünnakul suuremat resultatiivsust Mait Patraililt (pildil). Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondis läheb täna ajaloo tähtsaimale kohtumisele vastu ühe liidri Mikk Pinnonenita. Euroopa Käsipalliliidu distsiplinaarkomisjon otsustas, et kolmapäevases mängus punase kaardi teeninud mees peab kohtumise vahele jätma.


Tänane Eesti-Hollandi heitlus pole aga tavaline käsipallikohtumine – kaalul on ei vähem ega rohkem kui pääs MM-valikturniiri väljalangemismängudele. Nii kaugele pole Eesti käsipallurid veel kunagi jõudnud. Alagrupiturniiril esikoha võitmiseks vajab Eesti võitu, Hollandile piisab viigist. Vastased on võrdsed, teadupärast lõppes kolmapäeval Hollandis peetud lahing viigiga 35:35.

Eesti koondise peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul tuleb võitmiseks panustada aktiivsele kaitsemängule, rünnakul märgatava ülekaalu saamiseks nappivat võimsust. Vahetusvõimaluste ja kõrgel tasemel mängijate valiku osas jääb Eesti Hollandile alla. «Neil on kuus meest Saksa meistriliigast ja kolm esiliigast ja üks mängija Hispaania meistriliigast,» loetles Musting.

Neljapäeval Hollandist koju jõudnud Eesti koondislased loodavad vastast siiski üllatada.
«Võrreldes eelmise mänguga peame kaitses midagi muutma,» mõtiskles Musting. «Täpset plaani meil veel pole – kas kasutame 1-5 või 2-4 kaitset. Kehalise võimsuse poolest on nad meist üle, seepärast ei tohi lasta mängul liiga joonele vajuda.»

Kuigi Eesti koondise tuumiku moodustavad noored mängumehed, on neil juba üks samaväärse kaaluga kohtumise kogemus tagataskust võtta. Eelmisel kevadel jäi Eestil EM-
finaalturniirist puudu vaid üks võit – alagrupiturniiri otsustavas heitluses jäädi kodus alla Makedooniale. Toona põlesid vastutusekoormat tundnud eestlased lihtsalt läbi.

«Võrreldes kevadega oleme praegu paremas seisus. Tookord polnud me kolm kuud koos mänginud ja harjutanud, nüüd saime piisavalt treenida ja üksteisega kohaneda,» märkis Musting. «Koostöö on muutunud pidevalt paremaks ja viimane mäng näitas, et tahtmisest ei tule ka puudust.»

Eesti ja Hollandi kohtumine algab täna kell 16 Põlvas. Postimees toob mängu käigu ja sellele järgnevad intervjuud operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles