Musting: edasipääs jäi punase kaardi taha

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Kalmer Musting koondislasi ergutamas.
Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Kalmer Musting koondislasi ergutamas. Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondise peatreeneri Kalmer Mustingu hinnangul jäi MM-valiksarjast edasipääs Mikk Pinnoneni viimasest kohtumisest eemale jätnud punase kaardi taha.

«Koos Mikuga olnuks meil rohkem käike ja vahetusvõimalusi,» märkis ta pärast Hollandilt saadud nappi 28:29 kaotust. «Meil on iga mängija arvel ja mõne mehe puududes pole lihtne hakkama saada.»

Eestil oli tänases otsustavas mängus vaja võitu, Hollandile piisas viigist. Kogu kohtumine kulges ülimalt pingeliselt, kord oli üks meeskond minimaalselt peal, siis teine. Otsustavad sündmused leidsid aset umbes viis minutit enne lõppu, kui Eestil luhtus mitu rünnakut järjest, Holland tabas aga eksimatult.

«Meie kaitse oli liiga seisev ja passiivne, vastased said kergelt viskele ja sellistes olukordades polnud väravavahtidel midagi peale hakata,» leidis Eesti koondise põhimeeste hulka kuuluv Dener Jaanimaa.

Musting ei tahtnud selle arvamusega päris nõustuda: «Mängu jooksul on kaitses erinevaid olukordi, kuid kui meile visatakse alla 30ne värava, ei saa otseselt midagi ette heita.» Peatreener lisas, et väravavahtidel Marius Aleksejevil ja Eston Varuskil polnud parim päev. Samas ei tahtnud ta kellelegi midagi ette . «Kõik andsid endast parima – pidasime kümne päevaga neli väga võrdset mängu. Oli näha, et meestel olid täna jalad rasked,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles