Tarvas seljatas Kalevi ja Tartu Ülikooli

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa Rakvere Tarva särgis.
Valmo Kriisa Rakvere Tarva särgis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

«Pärast laupäevast võitu ütles mu lätlaste agent, nüüd, Andrjuša, pole muud kui Balti liiga A-divisjoni ja Eesti meistriks! Nali muidugi, aga tegelikult… miks ka mitte,» sõnas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber.
 



Julge nali ei sündinud tühjalt kohalt – samal ajal kui seni Eesti eliitklubideks peetud Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool tõid nädalavahetusega Leedu turneelt Balti liiga arvestusse neljast mängust vaid ühe võidu, alistas Tarvas kodus leedulaste Kaunase Neptunase ja Palanga Naglise ning võitis teise divisjoni alagrupiturniiri.

Tegelikult kannatavad kolme Eesti klubi vastased võrdluse välja küll ja vähemalt Leedu meistriliiga tabeliseisu järgi oli neist kõige kõvem vastane reedel Tarvale kaotanud Neptunas… kuue võiduga asub ta kuuendal kohal. Tartut võitnud, ent Kalevile kaotanud Uteno Juventus on viie võiduga kaheksas, mõlemale meie esindusklubile tuule alla teinud Kedainiai asub aga kolme võiduga üheksandal positsioonil. Laupäeval Tarvale alla jäänud Palanga jagab kahe võiduga viimast kohta.

«Tegelikult saime ju ka varem mõned head võidud, kuid lätlase Rinalds Sirsninsi tulek muudab teised ka veel paremaks – ma vähemalt loodan seda,» rääkis Sõber. «Sellise mehe lisandumine lubab mul treenerina rohkem manööverdada ja annab võimalusi juurde. Samas pean vaatama, et mõned teised mehed jälle longu ei jää.»

Seepärast tegigi talle laupäevases võidumängus erilist heameelt Martin Dorbeku 17 punkti. Seejuures tabas noor tagamees ilmeksimatult. «Enne mängu ütlesin noorematele meestele, et nad ei jääks ainult lätlasi vaatama, vaid võtaksid ise ka ette,» märkis ta.

Balti liiga teise divisjoni veerandfinaalis kohtub Tarvas teises grupis neljandaks jäänud TTÜga. Balti liiga eliitseltskonda tõusmiseks peab teise divisjoni võitma. Teise koha meeskond pääseb aga üleminekumängudele.

Samal ajal kui Sõber ja Tarvas on võtnud nõuks päris Balti liigasse jõuda, avaldas Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa laupäeval kahtlust, kas sellisel liigal on üldse mõtet. Kedainiais sugeda saanud klubi juhendajat pahandas vilepartii. «Ma ei taha selle taha pugeda, aga kui sa kodus võidad seda satsi kolme­kümnega, väljas aga kaotad kümnega, siis tekib küsimus, kas see liiga end ikka õigustab,» sõnas ta laupäeva õhtul Postimehele.

Pühapäeval Uteno Juventuse alistamise järel valitses Kuusmaa peas aga segadus – ta ei mõistnud, kuidas meeskond sai 24 tunniga tundmatuseni muutuda. «Mänguks ettevalmistus oli mõlemal korral ühesugune: video vaatamine ja mängueelne koosolek. Ma ei oska öelda, mille taha asi esimeses mängus jäi,» lausus ta. «Õnneks tegime ühe võiduga miinimumprogrammi ära. Aga tegelikult saan aru, et oleksime pidanud saama kaks võitu.»

Tartu Ülikool jätkas oma vanas võtmes – kaitses ei saadud vastastega hakkama. Juventusel lasti endale visata 96 punkti, Kedainiai pallurid loopisid nende korvi 86 silma. Tartu on lubanud visata endale iga mäng keskmiselt 88 punkti ja see on kogu liigas ülekaalukalt halvim näitaja.

Korvpall
Balti liiga
Eliitdivisjon

Juventus  – Kalev/Cramo 60:87
Kedainiai – Tartu Ülikool 86:75
Kedainiai – Kalev/Cramo 66:58
Juvenus – Tartu Ülikool 96:82  

Tabeliseis: 1. Šiauliai 11-1, 2. Triumf 9-3, 3. Kalev/Cramo 9-5, 4. Rudupis 8-3, 5. Ventspils 7-6, 6. Pieno zvaigzdes 7-6, 7. Juventus 6-7, 8. Kedainiai 5-8, 9. Tartu Ülikool 4-10, 10. Baltai 2-10,  11. Liepaja 2-11.

Teine divisjon
Alagrupi lõppseis

A-grupp
1. Tarvas 6-2, 2. Naglis 5-3, 3. Neptunas 5-3, 4. Barsy 3-5, 5. Jelgava 1-7.
B-grupp
1. Techasas 8-2, 2. Sakalai 8-2, 3. Valmiera 7-3, 4. TTÜ 3-7, 5. Rapla 2-8, 6. Turiba 2-8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles