Andres Liinat: mängupilt on turniiritabelist tähtsam

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti liigas jäi Tartu Ülikooli meeskond alla Siauliaile 94:109 (pildil Andres Liinat ja Andres Ottender).
Balti liigas jäi Tartu Ülikooli meeskond alla Siauliaile 94:109 (pildil Andres Liinat ja Andres Ottender). Foto: Margus Ansu / Postimees

TÜ akadeemilise spordiklubi juht Andres Liinat, Tartu Ülikooli korvpallimeeskond on peale kahte viimast kaotust Leedus langenud Balti liiga tabelis võiduprotsendilt eeleelviimaseks. Kuidas edasi?

Edasi tuleb võita.

Mille pealt need võidud võiksid tulla?

Tahtmise pealt. Tahtmise ja kire pealt. See on mu isiklik arvamus, aga see on see, mis võidud koju toob. Hea näide oli ju aasta lõpus karikafinaal Kalev/Cramoga, mis võideti puhtalt tahtmise ja kire pealt.

Kas mängijates on praegu tahtmist ja kirge?

Ma ei näinud neid Leedu mänge ja see eelviimane mäng, mis oli kodus Tallinna Kaleviga... see ei olnud piisavalt tugev vastane, et kõige kriitilisemad asjad välja tuleks. Seetõttu ma ei oska niimoodi kommenteerida.

Kui rääkida Balti liigast, siis soovitud tulemust pole tulnud. Me kaotame juba ka neile, kes on meist tabelis tagapoolt. Kas klubi juhtkond on mõelnud, kuidas olukorda parandada?

Meil ei ole lühiajalises plaanis mõistlik teha selliseid asju, mis pärsiksid või kirjutaksid korstnasse pikaajalise perspektiivi. Me usume küll, et need tagasilöögid on millekski kasulikud. Kindlasti tuleb nendest õppida ja omad järeldused teha, aga meie pikaajaline plaan on kindlasti vankumatult arendada võistkonda ja mehi. Luua parem vundament järgmisteks hooaegadeks.

Kui kehvaks siis meeskonna mäng peaks muutuma, et klubi juhtkond midagi konkreetselt ette võtaks?

See on tõsiselt hea küsimus. Mille järgi ma peaks vastama?

Kas me peaksime Balti liiga tabeli näiteks viimased olema, et te ütleksite, et korvpallis on kriis?

Mida te tahate? Kas te tahate laipu?

Me tahaksime vastuseid küsimustele, mis on meedias ja Tartu meeskonna poolehoidjatel viimastel kuudel tekkinud.

Neid vastuseid ma ju ütlesin. Tegelikult on vaja teha tööd, arendada ennast pikaajalises plaanis, on vaja teha palju tööd ja on vaja palju tahta. Need on põhilised asjad. Turniiritabeli seis on kehv, kuid see ei saa olla põhiliseks ja ainsaks hindamiskriteeriumiks.

Kuna Bill Amis on vigastatud, on tekkinud taas teise välismängija palkamise küsimus. Klubi on öelnud, et raha korvialuse tugevdamiseks on olemas ja mängud on näidanud, et ka vajadus on olemas. Miks pole teda palgatud?

Jah, see on õige, aga me ei taha mingil juhul võtta meest kolmeks kuuks. Me tahame leida meest, kellel on tahtmist ja perspektiivi ennast pikemaajaliselt klubiga liita. Aga sellist meest pole silmapiiril. Et turniiritabelis paar võitu juurde saada, võiksime tõesti osta ühe mehe, kes on maikuus läinud. Ma arvan, et see ei rõõmusta poolehoidjaid ega klubi pikas perspektiivis. Ma arvan, et see oleks vale ostus. Me ootame ja otsime inimest, kes oleks nõus pikemaajalise lepingu tegema.

See tähendab, et sel hooajal teist välismängijate ei tule?

Ei tähenda. Kõik variandid on võimalikud ja enne 1. märtsi ma sellist lauset öelda ei julge.

Kas teie ise näete teise välismaalase järgi vajadust?

Ma arvan, et mängida kõrgel tasemel mängu, on vaja lisaks eesti poistele juurde võõrleegionääre, aga nad peavad olema selgelt perspektiiviga.

Kas teie veel usute, et Tartu võiks jõuda Balti liigas play-off mängudesse?

See on üpris teoreetiline, tõepoolest.

Nii et seda usku teil enam ei ole?

Usk on läbi siis, kui teoreetiline võimalus kaob. Kindlasti on turniiritabelist tähtsam mängupilt ja võistkonna areng.

See tähendab, et üks hooaja peaeesmärke jääb täitmata?

Võib juhtuda nii. Risk on täna päris reaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles