Keel: taktika valimine on tunnetuse küsimus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri peatreener Avo Keel (vasakul) ja sidemängija Martti Keel.
Selveri peatreener Avo Keel (vasakul) ja sidemängija Martti Keel. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

19. jaanuaril kell 19.45 näeb Tallinnas Hollandi üht tugevamat klubi Selveriga kohtumas. Nädal tagasi kaotas Dötinchemi Langhenkel koduväljakul eestlastele 2:3, ent Challenge karikasarja 16 parema hulka pääseb vaid see, kes võidab homme.

Hollandis tõestas Selver, et pole Langhenkelist nõrgem, aga andis kõikuva mänguga märku ka oma nõrkustest. Volley.ee küsis Selveri peatreenerilt, kuidas kordusmänguks valmistutakse.

Avo Keel, millises seisukorras on põhisidemängija Martti Keele sõrm?

Sõrm saab terveks mai keskpaigaks, kui hooaeg läbi. Mängude ajal on see raske paranema. Läbi valu poiss mängib, aga midagi pole teha. Hea uudis on see, et tagasi 12 hulgas on jalavigastuse tõttu pikalt eemal olnud noor diagonaal Hindrek Pulk, Argo Meresaare dublant.

Kas üllatame millegagi külalisi?

Taktikalises plaanis on mõni muutus ehk tulemas – näiteks bloki korraldamisel. Püüame olla valmis selleks, et ka nemad teevad midagi teistmoodi – näiteks hakkavad kuuendast tsoonist ründama. Omad rõhuasetused on kontrapallide realiseerimisel jne. Taktika valimine on tunnetuse küsimus, otsuseid langetame mängu käigus. Kõike ei saa koosolekul kokku leppida, ei tea ju veel, mida vastane teeb.

Hollandis ründas ja blokeeris hästi Meelis Kivisild, kuigi olid talle treeningukoormust jagades ettevaatlik, polnud ju ka tema põlv parimas korras. Mitu vajalikku punkti tõi teine noor temporündaja Timo Tammemaa. Tempoosakonnaga jäid vist rahule?

Kivisilla bloki abil saime viiendas geimis algedu, mis võidule aluse pani. Treeningutel hoiame teda tagasi. Tammemaaga jäin üldiselt rahule, blokis oli ta parem kui rünnakul. Trennis on ta kuningas nii rünnakul kui blokis. Loodan, et ta teeb ka võistlusmängus seda, mida oskab.

Mida õpetlikku andis video Pielavesi Sampo mängust Langhenkeliga?

Olen näinud ühte mänguvideot. Soomlased ei suutnud piisavalt blokeerida nurgaründajaid, meiegi saime hakkama vaid ühega neist. Meid kummitas geimide lõikes ebaühtlane servi vastuvõtt, hollandlastel oli see natuke parem. Jutt, et Langhenkeli spordihalli madala lagi – seitse meetrit – hollandlastele eelise annab, ei pidanud paika, võõrsil võitsime nii meie kui soomlased.

Hollandis riskeerisid viiendas geimis blokitaktikat valides, kas riskid millegagi ka homme?

Ei näe praegu vajadust, konkreetset ülesannet veel ei ole. Servivigu ei tohi liiga palju teha.

Oled juba vaadanud, millisest paarist tuleb Selveri edu korral järgmine vastane?

Kas Austria või Šveitsi klubi.


Selveri meeskond on ideaalilähedane segu kogenud ja noortest meestest. Tõenäoliselt alustavad homme mängu sidemängija Martti Keel (saab 30. jaanuaril 20), diagonaalründaja Argo Meresaar (32), libero Asko Esna (25), temporündajad Meelis Kivisild (21) ja Timo Tammemaa (20), nurgaründajad Kristjan Õuekallas (31) ja Martti Rosenblatt (24). Peategelaste hulka pääsu õigust peab veel tõestama ainuke võõrjõud, Lätist värvatud Andrejs Baburovs (24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles