Walesi koondise peatreeneriks saab Sander Puri endine juhendaja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Coleman
Chris Coleman Foto: telegraph.co.uk

Pärast Gary Speedi traagilist surma peatreenerita jäänud Walesi koondise etteotsa asub Chris Coleman.

Speedi enesetapu järel ei soovinud Walesi jalgpalliliit uue treeneri nimetamisega kiirustada, et anda Speedi perekonnale piisavalt aega leinamiseks. Colemani ametisse nimetamises nähti kõige valutumat võimalikku üleminekut.

Coleman tahab nimelt jätta ametisse senised abitreenerid Raymond Verheijeni ja Osian Roberts, nagu on soovinud paljud mängijad ja ametnikud. Kapten Aaron Ramsey teatas koguni avalikult, et koondise eesotsas tuleks teha võimalikult vähe muutusi.

Endine Walesi koondise kaitsja Coleman sai mängijana kirja 32 koondisekohtumist. Treenerina on ta juhendanud Fulhamit, Real Sociedadi, Coventry Cityt ja Kreeka klubi Larissat, kus tema käe all mängis ka Sander Puri.

«Iga treener tahaks oma kodumaa koondist juhendada ja mina pole mingi erand,» sõnas Coleman. «Aga mulle meeldiks, kui seda võimalust poleks avanenud. See avanes vaid ühel põhjusel ja ma soovin, et nii ei oleks läinud. Kuid mõistagi asun sellele kohale uhke waleslasena.»

Colemani esimene mäng Walesi peatreenerina on Speedi mälestusmatš 29. jaanuaril Cardiffi staadionil Costa Rica vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles