Kaasani Unics pööras Euroliigas suure kaotusseisu võiduks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad sõbrad: Martin Müürsepp, Unicsi klubi ülem Valeri Kolesnikov ja Müürsepa kunagine meeskonnakaaslane, nüüd Kaasani klubi kaptenina tegutsev Pjotr Samoilenko.
Vanad sõbrad: Martin Müürsepp, Unicsi klubi ülem Valeri Kolesnikov ja Müürsepa kunagine meeskonnakaaslane, nüüd Kaasani klubi kaptenina tegutsev Pjotr Samoilenko. Foto: Mihkel Maripuu

Euroliigas tehti pärast aastavahetuspausi algust vahegrupi mängudega. Esimese võidu sai kirja Kaasani Unics.

Kohtumise algus oli kodumeeskonnale kurjakuulutav. Kui avaveerandil suutis Unics Fenerbahce Ülkeri tempot hoida, siis teisel veerandil läks Türgi meeskond selgelt eest. Unics viskas teisel veerandil vaid 9 punkti, seejuures ei saadud viimase seitsme minutiga mängust ainsatki silma. Poolajaks oli Ülker ees juba 41:24.

Vaheajalt tulid aga nagu ümber sündinud meeskonnad. Unicsi vankrit vedasid kolm meest – Pjotr Samoilenko, Vladimir Veremejenko ja ameeriklane Terrell Lyday.

Neljanda veerandi alguses viisid Henry Domercanti kaks järjestikust kolmepunktiviset Kaasani meeskonna üle pika aja taas juhtima ja etteruttavalt võib öelda, et enam Ülker ette ei pääsenudki. Oguz Savasi 2+1 rünnakust saadi küll vahe enne lõppu kolme punkti peale, kuid Kaasani mehed olid vabaviskejoonel täpsed ja lõpuvile kõlades näitas tabloo kodumeeskonna võitu 76:71.

Kaasani parimana viskas Samoilenko 18 punkti ja andis 9 resultatiivset söötu, Veremejenko lisas 17 punkti ja võttis 11 lauapalli. Domercant tõi 16 ja Lyday 14 silma.

Üleplatsimees oli siiski Ülkeri suur äär Bojan Bogdanovic, kes viskas 24 punkti. Ömer Onan toetas teda 12 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles