Tallinnas pronksi teeninud Tolmoffil napib kindlust

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Raigo Pajula

Tallinnas peetud sulgpalliturniiril teenisid Eesti parimad Kati Tolmoff ja Raul Must mõlemad pronksmedalid. Tolmoff tunnistas, et pärast OMi jääb kindlusest vajaka.




«Pärast ebaõnnestunud OMi on kindlusest puudu tulnud,» tunnistas Tolmoff, kes arvas, et endisesse konditsiooni jõudmine võtab veel aega. «Mõned turniirid tuleb veel mängida.»



Hoolimata sellest, et Tolmoff oli asetatud esimesena ning teenis vaid pronksmedali, jäi eestlanna turniiriga rahule. Tolmoff märkis ära, et need konkurendid, kelle asetus nõrgem oli, ei ole maailma edetabelis temast sugugi kaugel. Näiteks poolfinaalis eestlannast 21:12, 14:21, 18:21 üle olnud Diana Bibik on Venemaa esimene-teine number. Pealegi sai Tolmoff hooaja alguses piisavalt pikki ja raskeid mänge, kus end proovile panna.



«Iga mäng õpetab midagi, eriti sellised pikad kohtumised,» sõnas Tolmoff, kes ka veerandfinaalis oli raskustes kaheksanda asetusega belglanna Lianne Tani vastu, kellest eestlanna oli lõpuks üle 19:21, 21:9, 21:18.



Enim heameelt tegi Eesti parimale sulgpallurile kodupubliku ees mängimine. Mis aga kõige toredam, vaatemängulisele alale elati tuliselt kaasa.



«Publik oli küll väga emotsionaalne, kõik saalisviibinud elasid hoogsalt kaasa,» märkis Tolmoff.



Tolmoff alistas pronksikohtumises venelanna Olga Golovanova tulemusega 21:16, 21:11. Esikoha võitis Bibik.



Meeste turniiril jäi kolmanda koha kohtumine pidamata – Raul Musta vastu astuma pidanud jaapanlane valmistus paarismängu finaaliks. Nii said mõlemad kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles