Tiim: Aava võistleb, Aava: lepingut pole

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aavat ja Kuldar Sikk kinnitasid Iirimaa ja Norra rallil osalemist.
Urmo Aavat ja Kuldar Sikk kinnitasid Iirimaa ja Norra rallil osalemist. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti praeguse parima rallimehe Urmo Aava hooaja kohta liiguvad väga vastandlikud jutud. Stobarti tiim on korduvalt kinnitanud, et eestlane sõidab nende värvides, kuid rallimehe sõnul


pole lepingut allkirjastatud.



Lahendus peab saabuma lähipäevil, täpsemalt alanud nädala jooksul. Hooaja esimene MM-ralli algab jaanuari viimastel päevadel Iirimaal.



Igatahes Stobarti meeskond tundub olevat kindel, et Aava istub Iirimaal ning kaks nädalat hiljem Norras just nende autos. Reedel üllitati ametlik pressiteade, kus kinnitati, et britt Matthew Wilson ja norralane Henning Solberg osalevad tänavu Strobarti värvides kõigil kaheteistkümnel MM-etapil, Aava aga asub starti kaheksal võistlusel.



Kusjuures tegemist polnud kõmu-uudisega, vaid meeskonna ametliku avaldusega, millele lisasid usaldusväärsust Fordi rallitiimi bossi Malcolm Wilsoni ütlused.



«Tundub, et tuleb väga huvitav hooaeg. Meie meeskonna sõitjatel Matthew Wilsonil ja Henning Solbergil ning nüüd ka Urmo Aaval on potentsiaali sõita välja väga häid tulemusi,» sõnas Wilson. «Hooaja peamiseks eesmärgiks on jõuda regulaarselt poodiumile.»



Kõik tunduks olevat justkui selge, ent veel eile õhtul kinnitas Aava, et leping on endiselt sõlmimata. Venitamise põhjustest ei soovinud rallimees aga rääkida, viidates vaid, et läbirääkimistel tegeletakse endiselt üksikute punktide täpsustamisega.



Wilsoni avaldusi nimetas ta aga lihtsalt julgeteks väljaütlemisteks. Ilmselt on Fordi boss veendunud, et näeb eestlast oma eeldatavalt tugevuselt teises meeskonnas. Miski püsib aga senini seinana kahe poole vahel.



Aava tiimi rahastajad kinnitasid sügisel Postimehele, et jätkavad rallimehe toetamist uuelgi hooajal. Paraku on majanduslik olukord karmistunud ning peaaegu iga päev ilmuvad ajakirjanduses uudised rallimehe suurima sponsori Oliver Kruudaga seotud firmade raskustest. Aava ise pole siiski neid seoseid kinnitanud. 



Mullu koos kaardilugeja Kuldar Sikuga Citroënis istunud Aava seostest Fordi tipptehnikat kasutava Stobarti tiimiga sai avalikkus aimu kaks nädalat tagasi, kui Iirimaa ralli koduleheküljel ilmus uudis, et tiim registreeris eestlased aasta esimesele kihutamisele.



Juba siis kinnitas Aava, et peab küll Stobartiga läbirääkimisi, ent lepingutele pole veel kumbki pool allkirja andnud.



Vaatamata eestlase ettevaatlikule suhtumisele kirjutasid ralliuudiseid vahendavad portaalid juba Aava uue aasta programmist, eestlane sõitvat MM-sarjas kaheksal etapil – isegi rallide nimed olid teada. Enne paberite allkirjastamist jääb see vaid spekulatsiooniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles