Kenya avalikustas maratoonarite esialgse olümpiakoondise

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Makau.
Patrick Makau. Foto: Michael Sohn/AP

Kenya tegi teatavaks Londoni olümpiamängude esialgse maratoonarite koondise, mille nimekirja tippu kuuluvad maailmarekordiomanik Patrick Makau ja naistest maailmameistritiitli tiitli võitnud Edna Kiplagat.

Lõplik Kenya koondis, kuhu lisatakse veel kolm meest ja kolm naisjooksjat selgub pärast kevadist Euroopa maratonide hooaega 30. aprillil, teatab Jooksuportaal.

,Praeguse seisuga on Kenya koondises meestest lisaks Patrick Makaule Bostoni ja New Yorgi maratoni võitja Geoffrey Mutai, kahekordne maailmameister Abel Kirui, Chicago maratoni võitja Moses Mosop, Frankfurdi maratoni võitja Wilson Kipsang ning linnamaratonide sarja võitja Emmanuel Mutai.

Naistest kuuluvad Kenya koondisesse maailmameister Edna Kiplagat, Londoni maratoni võitja Mary Keitany, Berliini maratoni võitja Florence Kiplagat, Daegu MMi hõbemedaliomanik Priscah Jeptoo, Koreas pronski võitnud Sharon Cherop ja veteranist üllataja Lydia Cheromei, kes sai möödunud aastal Dubai maratonil teise koha. «Valikut teha ei olnud kerge, sest 150 meest ja 50 naist täitsid kvalifikatsiooninormi,»  rääkis Kenya kergejõustikuliidu juht Isaiah Kiplagat pressikonverentsil. Londoni olümpiamängude A-norm on meestele 2:15.00 ja naistele 2:37.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles