Nalbandian sai veeloopimise eest 8000 dollarit trahvi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Nalbandian
David Nalbandian Foto: Reuters / Scanpix

Argentina tennisist David Nalbandian sai 8000 dollarit trahvi, kuna käitus pärast Austraalia lahtiste teises ringis John Isnerile kaotatud mängu ebaväärikalt ja viskas kõige tipuks turniiri ametnikku veega.

Nalbandiani ja Isneri ligi viie tunni pikkuseks veninud ülitasavägise mängu otsustavas setis oli seis 8:8, kui Nalbandianil oli murdepall. Joonekohtunik luges Isneri servi auti, kuid pukikohtunik Kader Nouni muutis otsuse ümber. Nalbandian ei saanud sellest enda väitel kohe aru ja kui argentiinlane seejärel reeglitega lubatud videokordust nõudis, keeldus Nouni sellest põhjendusega, et palve tuli liiga hilja.

Kuna seega loeti Isneri serv ässaks ja punkt läks ameeriklasele, protesteeris Nalbandian kaua ja vihaselt, kuid tulutult. Otsust keeldus muutmast ka väljaku äärde kutsutud peakohtunik Andreas Egli ning argentiinlase sõnavahetus pukikohtunik Nouniga jätkus veel järgmisegi pooltevahetuse ajal. Telekordus näitas muide, et Nalbandianil oligi õigus ja Isneri serv oli audis.

«Kui loll saab üldse olla, et niimoodi otsustada?» kirus Nalbandian pärast mängu. «Naeruväärne, et niisugusel turniiril on sellised kohtunikud.»
 
Nalbandianile määratud trahv on tänavustel Austraalia lahtistel seni suurim. Prantslane Julien Benneteau pidi maksma 2500 dollarit sobimatu sõnavara eest ja neli reketit järjest puruks löönud Marcos Baghdatiselt nõuti sisse 1250 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles