Alaver on seisus, mida ei soovi ka oma vaenlasele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Priit Simson

Aasta tagasi positiivse dopinguproovi andnud Andrus Veerpalu treener Mati Alaver näib ajakirjanikega vesteldes kurnatuna. Spordiarbitraaži otsuse ootamine närib ka tugevaima mehe vaimu.


Alaver ise ei soovi dopingulooga seonduvast rääkida, kuid tunnistab, et on olukorras, mida ei sooviks ka oma vaenlasele. Ta jälgib tähelepanelikult Veerpaluga sarnases seisus olevate sportlaste käekäiku ja püüab sellel teemal iga uudisekildu. «Usun, et Andruse asi tuleb arutusele veebruaris või märtsis,» sõnas ta.

Veerpalu tegevust suusakoondise hooldemeeste abilisena hindas ta aga väga kõrgelt. «Suuskade testimine ja valikute tegemine oli ka sportlasena üks tema tugevaimaid külgi,» märkis Alaver ja lisas, et Otepää MK-etapp on esimene võistlus, kus kahekordne olümpiavõitja seda tööd teeb. «Me pole tema mujale kaasamist arutanudki. Andrusel on ju väike laps, lisaks aitab ta oma tütart Anetti treeningutel.»

Sportlasena oli Veerpalu tuntud kui üks maailma parimaid klassikatehnikas suusatajaid. Paraku pole Eesti treenerid temalt õpilaste tehnika parandamiseks abi palunud. «Võimalik, et nad tunnevad aukartust ja mõtlevad, et kas praeguses olukorras sobib teda appi kutsuda,» mõtiskles Alaver. «Samas käis siin norralaste treeningurühm ja nemad olid väga huvitatud, et Andrus neid aitaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles