President Ilves õnnitles Barutot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves avaldas oma facebooki leheküljel pöördumise, milles õnnitleb sumomaadleja Barutot ehk Kaido Höövelsoni elu esimese suurturniiri võitmise puhul.

«Eestis ja Jaapanis näeb rahvas oma parimaid sportlasi pooljumala staatuses kangelastena, kellesse koondunud tahe ja jõud, tarkus ja oskused kiirgavad üle maailma oma rahva parimaid omadusi. Need sõna kaudses ja sageli ka otseses mõttes suured inimesed ehitavad sildu erinevate kultuuride vahele, nad on oma rahva saadikud.

Eesti ja Jaapan – riigid ja rahvad – on saanud teineteisele tuttavamaks tänu sumole, tänu Barutole, tänu Kaido Höövelsonile. Kaido on teinud Eesti rahvale tuttavaks Jaapani kultuuri ja selle iidsed traditsioonid. Baruto on tutvustanud Jaapanile Eestit, meie rahvast. Mul on äärmiselt hea meel, et Eestil on Jaapanis seesugune võimas ja väärikas saadik, kes on tänaseks jõudnud oma esimese suurturniiri võiduni ja seisab vaid väikese sammu kaugusel sumohierarhia absoluutsest tipust.

Soovin Kaido Höövelsonile kogu Eesti nimel õnne ja edasisi võite.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles