41. Tartu maratoni avalöök tehtud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«FIS World Snow Day» Tartu maratoni Otepää lastesõidud.
«FIS World Snow Day» Tartu maratoni Otepää lastesõidud. Foto: Kaimo Puniste/KMZPHOTO

41. Tartu maratonini on jäänud veidi vähem kui kuu ning esimesed üritused on juba peetud.

21. ja 22. jaanuaril peeti MK-etapi võistlused Otepääl, kus omavahel võtsid mõõtu erinevate riikide tipud. Samal ajal peeti  ka mitmed rahvale mõeldud vahvad suusaüritused 41. Tartu maratoni programmi raames.

Laupäeval võttis paarsada suusasõpra osa meeleolukast ühistreeningust. Raja olukord oli hea ning osalejad tundsid rõõmu koostegemisest.

22. jaanuari hommikul oli lastel aeg lumest rõõmu tunda. Koos 38 teise riigiga tähistas Klubi Tartu Maraton ülemaailmset lumepäeva «FIS World Snow Day» Tartu maratoni Otepää lastesõitudega. Tehvandi Spordikeskuses lustis rajal 93 tublit väikest suusatajat, keda juhendasid Tartu Suusahullude innukad treenerid. «World Snow Day’l» saie kõik lapsed numbrimärgi numbriga 1, sest iga laps on võitja.

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) korraldatava ürituse eesmärk on edendada suusasporti ja anda lastele võimalus avastada lume võlu. Lisaks pöörab FIS tähelepanu noorte harimisele turvalisuse, keskkonna- ja tervise teemadel.

Peagi on käes ka teised Tartu maratoni suusaüritused: 12.02 sõidetakse Avatud Raja sõit, Tervis Plussi 11. Naistesõit ja Tartu Maratoni ajaloo esimene Tartu teatemaraton. Juba 19.02 sõidetakse 41. Tartu maraton, millele päev enne eelnevad meeleolukad lastesõidud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles