Atrimi krossil võidutsesid kenyalane Mike Kigen ja iirlanna Fionnuala Britton

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiri krossijooksja Fionnuala Britton.
Iiri krossijooksja Fionnuala Britton. Foto: SCANPIX

Kenyalane Mike Kigen võitis 20. jaanuaril Põhja-Iirimaal Atrimis kolmandat korda sealse krossijooksu. Naistest osutus parimaks iirlanna Fionnuala Britton.

Kigen suutis tuule ja vihmaga toimunud võistlusel raskesti läbitava 10,8 kilomeetri pikkuse distantsi finišisse ajaga 34.48, teatab Jooksuportaal.

Talle kaotas 28 sekundiga kaasmaalane ja krossijooksu MMil juunioride arvestuses hõbemedali võitnud Patrick Mutunga (35.16). Ka kolmas koht läks Kenyasse. Selle võttis viis sekundit kehvema tulemusega Bernard Rotich (35.21).

Mike Kigen pidas tänavust võistlust viimase kolme aasta rakseimaks. «Teisel ringil tekkis mul vihma tõttu probleeme. Stardist minnes võtsin kohe esimesel kilomeetril tempo üles, nii sain üksinda teiste eest ära,» rääkis Kigen pärast võistlust. Mees loodab pääseda Kenya koondises Londoni olümpiale. «Kenya koondisse on väga raske saada. Pean seda kõvemini üritama,» tõdes Kigen. Sel aastal üritab ta joosta poolmaratoni 58 minutiga, kuid peaeesmärk on Londoni olümpiamängudel 10 000 meetri distants. Seetõttu kenyalast tänavusel hooajal rohkem murdmaajooksu võistlustel ei näe.

.

Naiste 5,6 kilomeetri pikkuse krossijooksu võitis selle ala Euroopa meister Fionnuala Britton ajaga 19.32. Ta jooksis pea kogu distantsi õlg-õla kõrval koos briti Gemma Steeliga, kelle suutis maha raputada alles viimasel ringil ja keda ta võitis ka Edinburghi krossil. Lõpujoonele jõudes kaotas Steel Brittonile 7 sekundiga. Kolmanda koha sai etiooplane Birtuken Adamu 19.54ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles