Pormeistrit sunniti kahe stardi vahel kombinesooni vahetama

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Pormeister eelsõidus Sparta dressis.
Piret Pormeister eelsõidus Sparta dressis. Foto: Liis Treimann

«Kas paned veerandfinaaliks selga Eesti koondise kombinesooni või me ei luba sind starti,» teatasid Eesti suusakoondise juhid sprinter Piret Pormeistrile.


Otepää MK-etapi naiste sprindi eelsõidus 18. aja saanud Pormeister läbis ringi oma koduklubi Sparta kirjades kombinesooniga. «Ma ei kuulu ju Eesti koondisse ning minu ettevalmistuse on maksnud kinni sponsorid ja koduklubi,» põhjendas piiga sellist käiku. «Millist riietust ma pidanuksin siis veel kandma…» Suusajuhtidele polnud selline asi mõistagi meeltmööda ja seepärast seatigi Pormeister fakti ette – kui tahad sõita, olgu riided vahetatud.

Eesti koondise sinivalgetes riietes tal aga enam sellist hoogu polnud ning oma veerandfinaalis leppis ta viimase kohaga, mis kokkuvõttes andis 27. koha. «Vähesed kogemused lõid välja. Esimesel tõusul jäin karpi, viimasel langusel pidanuks püsima eessõitja tuuleas, aga mina vahetasin kolm korda rada,» rääkis Pormeister, ent märkis, et jäi kokkuvõttes rahule. «Usun, et olen nüüd suusatamises tagasi. Minu jaoks see hooaeg ju alles algab, tahan sõita hästi Lahtis ja Drammenis.»

Nooruke Triin Ojaste sai ajasõidust küll napilt edasi, et oma veerandfinaalis suutis edestada ühte vastast ja sai kokkuvõttes 25. koha. «Jõudsin tänavu juba kolmandat korda MK-punktidele – see tähendab arengus sammu edasi,» hindas ta. «Veerandfinaalis oli staaride vastu hea sõita, suutsin ju koos nendega peaaegu lõpuni jõuda.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles