Tänak loodab järgnevatelt rallidelt paremaid tulemusi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak täitis ralli eel seatud eesmärgi ja jõudis Monte Carlos finišisse.
Ott Tänak täitis ralli eel seatud eesmärgi ja jõudis Monte Carlos finišisse. Foto: M-Sport

Tänavu kuninglikus autoralli WRC-sarjas Ford Fiestaga kõikidel etappidel osalev Ott Tänak tõi esimesel võidukihutamisel Monte Carlos masina kindlalt finišisse ja noppis tabelisse ka vajalikud punktid.



Stabiilselt kaheksandat kohta hoidnud Tänak lõpetas võidukihutamise ka kokkuvõttes sellel kohal ning sai tabelisse neli MM-punkti.

Ralli käigus valmistas eestlasele kõige rohkem peavalu rehvide valik, kuid kohati õnnestus ka sellega täkkesse panna ja siis suutis Tänak näidata üpris korralikku kiirust. Viimastel päevadel tunnistas Fordi rooli keerav eestlane, et vajadusel võinuks masinast rohkemgi välja pigistada, aga kuna vahed sõitjate vahel olid juba piisavalt suured, olnuks mõttetu liigselt riskida.

Üle-eelmisel nädalal masinaga esmatutvust tehes lõhkus eestlane mäletatavasti ralli­auto esiosa ning Monte Carlos oli tema sõnul peamiseks eesmärgiks masin ühes tükis finišisse tuua. Sellega saadi ka eeskujulikult hakkama.

«Olen väga õnnelik. See oli meie jaoks väga raske ralli, kuid kokkuvõttes oli kõik hästi. Jõudsime finišisse ning see oli meie jaoks kõige tähtsam,» sõnas Tänak M-Spordi vahendusel. «Ootan juba huviga edasisi etappe, mis peaksid meile paremini sobima. Järgmiste rallide võistlustrassidega olen ma juba tuttavam ja seal on meil võimalik kiiremini sõita.»

Järjekordse võidu teenis kaheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, kes Monte Carlos triumfeeris kuuendat korda.

«Alati on meeldiv hooaega niimoodi alustada ja eriti hea meel on võita suure hulga fännide ees,» sõnas Loeb ralliraadiole. «Teenida esimeselt etapilt maksimumpunktid on uskumatu ja loomulikult on see ideaalne start MM-tiitli kaitsmiseks. Siiski on Monte Carlo minu ralli ja vaatame, mis edaspidi saab.»

Kaheksakordse maailmameistri järel lõpetas võistluse teisena Mini rooli keerav Dani Sordo. See oli Mini Cooperile esimene kord jõuda Monte Carlos poodiumile pärast 1967. aastat, kui võistlusel teenis esikoha Rauno Aaltonen.

Kokkuvõttes saavutas kolmanda koha Ford Fiestaga kihutav Petter Solberg, kes jõudis Monte Carlos poodiumile esimest korda. Alates sellest hooajast Citroëni rooli keerav Mikko Hirvonen lõpetas võistluse neljandana.
Autoralli MM-sarja järgmine etapp on kavas juba 9.–12. veebruarini Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles