Maailma esireket kustutas Austraalia viimase lootuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste viimases 4. ringi mängus lülitas maailma esireket Novak Djokovic konkurentsist viimase tabelisse jäänud austraallase Lleyton Hewitti. Serblase võidunumbrid olid 6:1 6:3 4:6 6:3.

Esimeses kahes setis ei olnud kunagisel maailma esireketil Hewittil praegusele valitsejale suurt midagi vastu panna. Avaseti võitis Djokovic kõigest poole tunniga 6:1 ning teise kolmveerand tunniga 6:3. Serblane murdis ka kolmanda seti alguses kohe Hewitti servi ning 3:0 eduseisus näis, et mäng on tehtud.

Kodupubliku innustusel Hewitt aga ärkas ning suutis lõpuks sel turniiril esimesena Djokovicilt seti röövida – 6:4. Seejuures oli Djokovic turniiri kolmes esimeses ringis andnud üheksa seti peale ära vaid kümme geimi.

Neljandas setis oli nõelata saanud Djokovic aga taas tema ise ning võitis kolmetunnise mängu viimase seti 6:3. Djokovic sai kirja 15 serviässa ja kokku tervelt 55 äralööki.

«Midagi sellist võiski Lleytonilt oodata, sest võitlusvaim on tema trump,» sõnas Djokovic pärast matši. «Oleksin pidanud mängule varem punkti panema, oleksin pidanud kolmandas setis 3:1 seisul oma servi hoidma, sest mängisin hästi ja enesetunne oli hea. Järsku jäin aga toppama. Mu liikumine muutus kehvaks ja Lleyton pääses mängu tagasi. Aga kogu publik oli tema selja taga, teda toetati kõvasti.»

Veerandfinaalis on Djokovici vastaseks 5. asetusega hispaanlane David Ferrer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles