Video: Ojamaa lõi Šotimaa kõrgliigas kauglöögist iluvärava ja aitas koduklubi võidule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul) Motherwelli särgis.
Henrik Ojamaa (vasakul) Motherwelli särgis. Foto: motherwellfc.co.uk

20-aastane Eesti jalgpallur Henrik Ojamaa on alustanud oma karjääri Šotimaal igati edukalt ning viimati avas ta ka väravaarve sealses kõrgliigas.

Eestlase tööandja Motherwell alistas koduväljakul 3:1 Dunfermline Athletici. Ojamaa alustas kohtumist algkoosseisus ning viis Motherwelli 29. minutil 1:0 juhtima. Mängu ülevaates kirjutatakse, et eestlane lõi värava umbes 22-23 meetri kauguselt ning tegemist olnud küllaltki ilusa tabamusega.

VAATA VÄRAVAT SIIT!

Kuigi Motherwell oli juba 18. minutil jäänud Stephen Craigani punase kaardi tõttu vähemusse, siis avapoolaeg lõppes Motherwelli eduseisus.

52. minutil asus Motherwell juba 2:0 juhtima, kui Nicky Law realiseeris Ojamaa söödu. 62. minutil vähendas Athletic tänu Andy Kirki tabamusele vahet, kuid 80. minutil vormistas lõppseisu Chris Humphrey.

Algkoosseisus alustanud Ojamaa vahetati 71. minutil puhkama, 40. minutil teenis ta ka kollase kaardi. Väljakult lahkudes sai Ojamaa 3772 pealiselt publikult tunnustava aplausi.

Tänu võidule kerkis Motherwell turniiritabelis 38 punktiga kolmandaks. Liider on Glasgow Celtic 59 ja teine Glasgow Rangers 55 silmaga. Motherwell on pidanud seejuures ühe kohtumise vähem. Athletic on 17 punktiga viimasel ehk 12. kohal.

Ojamaa on Šotimaa kõrgliigas löönud nüüd ühe värava ning saanud kirja ka kaks resultatiivset söötu. Ühe tabamuse on ta vormistanud ka karikasarjas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles