Mourinho jäi ülbuse tõttu ilma FC Barcelona peatreeneri kohast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona juhendaja Pep Guardiola (vasakul) Jose Mourinhoga kätt surumas
FC Barcelona juhendaja Pep Guardiola (vasakul) Jose Mourinhoga kätt surumas Foto: SCANPIX

Praegune Madridi Reali jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho võiks hoopis juhendada FC Barcelonat, kuid väidetavalt oli Mourinho 2008. aastal peetud läbirääkimistel ülbe ega soovinud vastaspoolt kuulda võtta.

Endine Barcelona asepresident Marc Ingla ja tehniline direktor Txiki Begiristain olid valmis Mourinhole 2008. aastal lepingut pakkuma, kirjutab The Sun.

«2008. aasta jaanuaris avaldas tema agent meile tohutut survet ning me pidasime Lissabonis salajase kokkusaamise,» räägib Ingla. «Samal ajal pidasime sidet ka Pep Guardiolaga, kes juhendas Barcelona B-meeskonda.»

Kuna Chelsea oli Mourinho 2007. aasta septembris vallandanud ja portugallane oli varasemalt Nou Campil töötanud, siis peetigi teda meeskonna esimeseks valikuks.

Siiski olid Barcelonal ka omad nõudmised ning klubi soovis, et Mourinho muudaks oma meediaga suhtlemise stiili, kuna see ei sobi kokku Barcelona imidžiga. Sellest ettepanekust aga Mourinho keeldus ning lisas, et oma stiili ta muutma ei soostu.

«Marc Ingla ütles, et Mourinho rääkis kokkusaamisel umbes 90 protsenti ajast ega suvatsenud vastaspoolt üldse kuulata,» rääkis asepresident Ferran Soriano.

Seejärel otsustaski FC Barcelona palgata peatreeneriks Pep Guardiola. Mourinhost sai hoopis Milano Interi juhendaja ning tal õnnestuski 2010. aastal viia Inter Meistrite liiga võitjaks (Poolfinaalis alistas Inter Barcelona – toim), kuid edaspidi on Mourinho pidanud tunnistama Barcelona paremust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles