Žalgiris kaotas uskumatu põnevusdraama

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise peatreener Aleksander Trifunovic.
Kaunase Žalgirise peatreener Aleksander Trifunovic. Foto: AFP/SCANPIX

Korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiril etendasid itaallaste Bennet Cantu ja leedulaste Kaunase Žalgiris uskumatu lõpuga põnevusdraama, mis tõi võõrsil mänginud Leedu klubile kaotuse 78:79.

Seejuures mängis Žalgiris viimasel veerandajal maha 12-punktilise edu. Veel 19 sekundit enne lõppu juhtis Leedu meeskond 71:70, ent siis tegi nende tsenter Milovan Rakovic ebasportliku vea viskel olnud Giorgi Šermandinile. Grusiin tabas kaks vabaviset ning pärast audi sisseviset sai samaga hakkama Gianluca Basile.

Järgnenud vabavisete tulevärk viis selleni, et viis sekundit enne lõppu juhtis Bennet Cantu 78:75 ja Žalgirise poolelt seisis vabaviskejoonel Sonny Weems. Esimene tabas, teise viskas ta meelega mööda, sai ise lauast palli ja saatis korvi. Viik!

Itaalia klubil oli kasutada veel minutiline mõtlemisaeg ja nad said panna palli mängu Žalgirise korvi lähistelt. Audist väljasööt lendas küll otse üle väljaku, kuid kohtunikud tuvastasid, et Mantas Kalnietis tegi samal ajal vea Šermandinile! Gruusia keskmängija viskas esimese vabaviske sisse ja teise meelega mööda. Žalgirise mängijad said lauapalli ja keskjoone lähistelt jõuti veel ka viskele, kuid korvini see ei küündinud.

Basile tõi võitjatele 15 punkti, Šermadini lisas 12 silma. Žalgirise täpseim oli DeJuan Collins 15 punktiga.

Žalgirisele oli see vahegrupiturniiril teine kaotus, Bennet Cantul on kirjas võit ja kaotus.

Teised tänased kohtumised:
Bilbao – Unicaja 85:70
Madridi Real – Siena Montepaschi 69:88
Ateena Panathinaikos – Kaasani Unics 83:89
Fenerbache Ülker – Milano Armani 65:63

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles