Anett Kontaveit: mis teha, küll tuleb järgmine turniir

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

«Ta on praegu üks maailma paremaid 15-aastaseid tennisiste,» on Richard Williams, endiste esireketite Serena ja Venuse isa, iseloomustanud Taylor Townsendi, kes alistas Austraalias Anett Kontaveidi.



Austraalia lahtiste meistrivõistluste noorteturniiril 3. asetatud Kontaveit pidi tund ja 36 minutit kestnud tasavägises 3. ringi kohtumises tunnistama 14. paigutusega ameeriklanna 6:4, 6:4 paremust.

«Mina ei mänginud üldse kehvasti, aga vastasel oli väga hea päev ja tal tuli absoluutselt kõik välja,» nentis Kontaveit.

Jõululaupäeval 16-aastaseks saanud Kontaveit kaotas endast neli kuud nooremale ameeriklannale ka Austraalia lahtiste eelturniiril. «Ta on vasakukäeline ja mängib väga osavalt, seda on raske seletada,» sõnas Kontaveit. «Ta on ilmselt paljudele ebamugav vastane.»

Kui juunioride edetabelis asub Kontaveit 5. ja Townsend 18. kohal, siis naiste maailma edetabelis on ameeriklanna 428. positsioonil, Kontaveit aga 570. real.

2010. aastast USA tenniseliidu treeningukeskuses harjutav Townsend on Richard Williamsi hinnangul andekam, kui olid tema tütred samas vanuses. «Tal on väga mitmekülgne mäng,» hindas Williams. «Usun, et juba paari aasta pärast on ta tõeline tegija.»

Kontaveit ei salanud, et on kaotuse pärast pisut pettunud, aga ei teinud väljalangemisest siiski suurt numbrit. «Muidugi oleksin tahtnud võita, aga mis teha, tuleb järgmine turniir,» sõnas ta optimistlikult.

Detsembris maailma mainekaima noorteturniiri ehk Orange Bowli võitnud Kontaveit lisas, et võttis Austraalias ühe mängu korraga ega hakanud liiga kaugele mõtlema. «Kui endale väga suur pinge peale panna, siis ei mängi ise enam nii hästi,» sõnas ta.

Nüüd jääb Kontaveit natukeseks veel Austraaliasse ja lendab sealt otse järgmisel nädalal Iisraelis peetavatele Föderatsiooni karikasarja mängudele, kus ta on Kaia Kanepi eemalejäämisel Eesti koondise esinumber.

Austraalia lahtiste põhiturniiril selgusid eile viimased poolfinalistid. Naistest jõudsid ootuspäraselt nelja parema sekka edetabeli 2. number Petra Kvitova ning 4. asetatud Maria Šarapova, kes lähevadki nüüd omavahel vastamisi.

Kvitova alistas 6:4, 6:4 itaallanna Sara Errani (WTA 48.), Šarapova aga lõpetas venelanna Jekaterina Makarova (WTA 56.) edutee, võites 6:2, 6:3.

Mäletatavasti lülitas Makarova konkurentsist välja nii Kaia Kanepi (WTA 27.), Vera Zvonarjova (WTA 7.) kui ka endise maailma esireketi Serena Williamsi (WTA 12.), kaotamata seejuures settigi.

Kvitova ja Šarapova olid vastamisi ka mulluse Wimbledoni finaalis, siis võidutses Kvitova.
Meestest kindlustasid pääsu nelja parema seas edetabeli esinumber Novak Djokovic ning neljas reket Andy Murray.

Murray sai kindlalt 6:3, 6:3, 6:1 jagu 24. paigutusega jaapanlasest Kei Nishikorist, Djokovic pidi aga kõvasti rohkem vaeva nägema, et alistada 6:4, 7:6 (4), 6:1 turniiril 5. asetatud David Ferrer. Teises setis segas Djokovici ka jalavalu, ent serblase sõnul pole tegu millegi tõsisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles