Kullamäel kohe suur mure: kas Amise jalg paraneb?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli leegionär Bill Amis.
Tartu Ülikooli leegionär Bill Amis. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneriks saanud Gert Kullamäele on antud volitused teha meeskonnas vajalikke muudatusi ja vajadusel palgata juurde ka teine leegionär.


«Esialgu pole mul kavas koosseisu muuta – hoopis tähtsam on saada selgust, millises seisus on Billa Amis,» sõnas Kullamäe. Ameeriklasest keskmängija vigastas varba kõõlust kolm nädalat tagasi ja pole sellest senini taastunud. «Koos meeskonnaga pole Amis treeninud, ta saab teha vaid omi harjutusi,» lisas Kullamäe.

Tsentri puudumine valmistab Kullamäele muret, sest temata mängides langeb väga suur koormus vanameister Vallo Allingu õlule. Hooaja alguses vigastuse tõttu pikalt palliplatsilt eemal olnud Rain Raadik ei suuda aga veel ameeriklast asendada.

Veel eile käis Amis koos meeskonna füsioterapeudi Martin Vahimetsaga lisauuringutel ning homses Balti liiga kohtumises on tema osalemine küsitav.

«Amis pole pikka aega koos meeskonnaga harjutanud ja kui tal peakski valu jalast kaduma, on otse mängule tulek ikkagi keeruline,» tõdes Kullamäe.

Reedel kohtus Tartu meeskond leedulaste Pieno Zvaigzdesiga, kellele võõrsil kaotati. Kullamäe sõnul valmistutakse mänguks senisest pisut erinevalt. Vähem tegeletakse vastaste mängu teoreetilise lahkamisega, suuremat tähelepanu pööratakse oma tegemistele.

«Oleme nüüd Toomas Kandimaaga kahekesi ja tööjaotus on ka muutunud,» rääkis Kullamäe. «Ma pole nii suur vastaste videote vaataja ja ma ei taha ka mängijaid väga palju sellega koormata. Muidugi ei saa me päris ilma selleta, ise vaatan ma vastaste mängud kindlasti läbi.»

Kullamäe hinnangul poleks õige jätkata täpselt sama süsteemiga nagu seni. Seepärast kavatseb ta senisega võrreldes muuta pisut ka treeningute ülesehitust. «Kõige rohkem puudutab see hommikusi kordi – seni tegime seal palju erinevaid drille, kuid nüüd püüame viskamisi ja asju rohkem võistlemise peale üles ehitada. Nii on asi emotsionaalsem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles