Šarapova sai Wimbledoni kaotuse eest revanši

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova jõudis kolmandat korda Austraalia lahtistel finaali.
Maria Šarapova jõudis kolmandat korda Austraalia lahtistel finaali. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel selgusid täna naiste üksikmängu finalistid, tõelise põnevusmängu pakkusid edetabeli teine reket Petra Kvitova ja 4. asetatud Maria Šarapova.

Mulluse Wimbledoni finaali kordusmängus sai Šarapova magusa revanši, alistades Kvitova 6:2, 3:6, 6:4. Võit tõi venelannale pisarad silma.

Otsustavas setis murdis Kvitova esimesena Šarapova servi ja asus 2:1 juhtima, kuid Šarapova vastas kohe samaga ning kuni seisuni 5:4 hoidsid mõlemad oma servi, seejärel ei tulnud aga Kvitova enam pingega toime ja Šarapova suutis tšehhitari servi murda ja kindlustada koha finaalis.

Šarapova on Austraalia lahtistel varem kahel korral finaalis mänginud – 2007. aastal kaotas ta Serena Williamsile, kuid 2008. aastal alistas Ana Ivanovici.

Finaalis läheb Šarapova vastamisi 3. asetatud valgevenelanna Victoria Azarenkaga, kes lülitas konkurentsist tiitlikaitsja Kim Clijstersi (WTA 14.), võites 6:4, 1:6, 6:3.

Tegemist on Azarenka karjääri esimese suure slämmi turniiri finaaliga. Valgevenelanna on sel hooajal püsinud kaotuseta, olles võitnud oma kõik 11 matši. Mäletatavasti triumfeeris ta Austraalia lahtiste soojendusturniiril Sydneys.

Azarenka ja Šarapova on varem omavahel kohtunud kuuel korral ning mõlemad on võitnud kolm matši. Mullu oli nad vastamisi kahel korral, ka siis sai kumbki ühe võidu, seega tõotab tulla põnev finaalmäng.

Naiste üksikmängu finaal peetakse Melbourne’is laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles