Taaramäe alustab hooaega Marseilles

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidise meeskonna esitlus hooaja alguses Pariisis.
Cofidise meeskonna esitlus hooaja alguses Pariisis. Foto: SCANPIX

Reedel Pariisis ametlikult meeskonda esitlenud Cofidise profitiim on algava hooaja eesmärgiks seadnud tagasi World Touri meeskondade sekka jõudmise, et kindlustada pääs suurtuuridele. Suur roll on selles kanda meeskonna liidril Rein Taaramäel.

Taaramäe hooajaks valmistumine on kulgenud tagasilöökideta. Jaanuari alguses Hispaanias Olivas veedetud kümnepäevast laagrit iseloomustas Taaramäe kui erakordselt intensiivset, isegi velotuuriga võrreldavat. Samuti õnnestus Taaramäel enda sõnul Hispaaniast hankida korralik ratturipäevitus ja ühtlasi tervis korras hoida.

Taaramäe teeb hooaja esimese stardi pühapäeval Marseille GP-l. Järgmisena on eestlasel võistluskavas Etoile de Besseges’i tuur veebruari alguses ning seejärel plaanib Taaramäe koos paari tiimikaaslasega sõita kümneks päevaks mäestikulaagrisse. Elatakse hotellis alpitoas, kus rattureid juhendab Prantsusmaa suusakoondise kõrgmäestikutreener.

Sama mees treenib ka pikamaajooksjat Paula Radcliffe’i ning oli kunagise Prantsuse suusastaari Vincent Vittozi treener. Seejärel ootab ees Haut-Vari kahepäevane minituur ning märtsi algul Pariisi-Nice’i velotuur, mis sel aastal lõpeb Taaramäele eeldatavasti hästi sobiva järsu Col d’Eze’i tõusuga.

Cofidise klubi koosseisu kuulub algaval hooajal 24 ratturit, olulisim täiendus on Astana meeskonnast saabunud 26-aastane prantslane Remy di Gregorio, kellest peaks saama suurtuuridel mägedes Taaramäe põhiline abiline.

Taaramäe saab keskenduda eeskätt Tour de France’il valge särgi jahtimisele ja eelmise aasta 12. üldkoha parandamisele, samuti on ta võistkonna kinnitusel tiimi esinumber Pariisi-Nice’i velotuuril. Hispaania velotuuril Vueltal, kus Taaramäel õnnestus eelmisel aastal etapp võita, jääb liidrikoorem kogenud David Moncoutie õlgadele. 36-aastane prantslane läheb Hispaanias jahtima ajaloolist viiendat järjestikust mägede kuninga särki.

Samas ootab klubi mais ees tõehetk, kui viimased 15 aastat meeskonna sponsoriks olnud Cofidis teatab, kas pikendab 2013. aastani kestvat lepingut või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles