Mandri edestas jälle Armstrongi, võitis Davis

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri
Rene Mandri Foto: Toomas Huik

Austraalia lõunaosas jätkuva kõrgetasemelise velotuuri Tour Down Under teise etapi võitis grupifinišis kodumaa teedel sõitev Allan Davis (Quick Step). Eestlane Rene Mandri edestas muuhulgas kuulsat Lance Armstrongi ja sai 43. koha.

Erinevalt avaetapist oli tänane 145 kilomeetri pikkune etapp märksa raskemate tõusudega ning andis juba ka kerge ülevaate sellest, kes võivad tuuri kokkuvõttes kõrgetele kohtadele kandideerida, kirjutab rattaprofid.com.

Etapi alguses põgenesid suurest grupist kolm meest: Aaron Kemps (UniSA), Guillaume Blot (Cofidis) ja Markel Irizar (Euskaltel-Euskadi), kellel lasti välja sõita umbes 4-minutiline edumaa. Kollast liidrisärki kaitsev Team Columbia ja rattalegendi Lance Armstrongi kodumeeskond Astana hoidsid aga peagrupis tempo kõrgel ning see vahe sulas etapi lõpuosas kiiresti.

Umbes 30 kilomeetrit enne finišit olid jooksikud püütud ning siis näitas ennast üllatuslikult Armstrong ise. 38-aastase 7-kordse Tour de France‘i võitjaga läks kaasa 19-aastane valitsev Austraalia U-23 meister Jack Bobridge (UniSA), kuid duol ei lastud eest ära sõita.

Järgnevate kilomeetrite jooksul toimus kümneid rünnakuid, kuid viimasel kilomeetril püüdis märksa väiksemaks kahanenud peagrupp ka viimase jooksiku – Cofidise meeskonna kuulsaima nime, David Moncoutie kinni.

Esimesena ületas lõpujoone eelmisel aastal Janek Tombakuga samas meeskonnas pedaalinud Allan Davis, teise koha sai teine austraallane Graeme Brown (Rabobank) ning kolmanda šveitslane Martin Elmiger (Ag2r).

Tuuril osalevatest eestlastest oli täna parim Rene Mandri, kes sai 13 sekundit võitjast hiljem lõpetanud suures grupis 43. koha. Külmetushaigusest räsitud Rein Taaramäe kaotas täna võitjale 3.46 ja sai 96. koha. Lance Armstrong lõpetas etapi 45. kohaga.

Davis tõusis tänase etapivõiduga ka tuuri üldliidriks, senine liider Andre Greipel (Team Columbia) langes teiseks ning kolmandal kohal on üldarvestuses Brown. Mandri on 45. (+0.23), Taaramäe 102. (+3.56).

Homme on velotuuril kavas 136 kilomeetri pikkune etapp, mis peaks sobima taas klassikalistele sprinteritele. Tour Down Under kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles