Viru maratoni võitsid Even Toomas ja Kadri Lehtla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. Viru Maratoni võitja Even Toomas.
28. Viru Maratoni võitja Even Toomas. Foto: Tarmo Haud

Mõedakul sõidetud 28. Viru maratoni 42 km pikkuse põhidistantsi võitis Even Toomas ajaga 1:50.06,8. Naiste arvestuses võidutses Kadri Lehtla.

Teise koha sai Siim Ala, kes kaotas võitjale 47 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone Juri Mjasnikov, võitjale kogunes kaotust 1.25.

Üldarvestuses 26. koha sai parim naine Kadri Lehtla ajaga 2.03,21.

Lühemale 25 km rajale läks esialgsetel andmetel üle 180 suusataja. Esimesena jõudis finišisse CFC Jaak Mae Suusakooli sportlane Alvar Andres Virkus ajaga 1:13.34,1. Kiireim naine Relika Toome läbis distantsi ajaga 1:23.18,6. M-15 klassi parim oli Matthias Kalev tulemusega 1:15.03,7 ning N-15 klassis Mairis Õispuu ajaga  1:25.27,4.

Team Värska Laht koosseisus sõitnud Even Toomase sõnul tuli võit väga raskelt. «Tänane rada oli päris kiire ning viimane lõpp korralikult mägine. Viimased viis kilomeetrit oli jalgades ikka päris hapu. Võit tuli kindlasti tänu teiseks jäänud Siim Alale, kes vedas meid kuskil 30 kilomeetrit. Kaheksa kilomeetrit enne lõppu olnud viimases joogipunktis tundsin, et vorm on päris hea ning mõtlesin, et äkki ründaks,» võttis Even kasutusele viimased jõuvarud ning ületas tänu sellele finišijoone esimesena.

Suusaorienteerumisega tegelev mees valmistub veebruari lõpus Ukrainas toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks ning sealt edasi suundub ta juba Kasahstanis aset leidvale MK-etapile. «Tänane etapp jäi minu jaoks ilmselt ainukeseks selle hooaja Estoloppeti maratoniks. Järgmisel nädalavahetusel toimuva Tamsalu-Neeruti maratoniga samal ajal peetakse Põlvas suusaorienteerumise meistrivõistlused, mis on ühtlasi katsevõitluseks EM-ile saamiseks,» selgitas Even, kelle kontol on sellel hooajal juba üle 1500 suusakilomeetri.

Maratoni peakorraldaja Evi Tormi sõnul sujus kõik plaanipäraselt. «Rajameister on oma meeskonnaga väga tubli olnud. Kuna lumeolud tõotasid tulla üsna kesised, siis sai maratonirada algusest peale nii sätitud, et see ikka korralik saaks. Hea meel on ka selle üle, et väga paljud Rägavere valla külade elanikud on meile vabatahtlikena appi tulnud,» kiitis Torm ja tänas kõiki suusatajaid, kes vaatamata krõbedatele külmakraadidele päikeselist ilma ja looduses liikumist nautima tulid.

Vanuseklasside lõikes olid parimad olid parimad Juri Mjasnikov (M40), Marko Liiva (M20, üldarvestuses 23. koht), Urmas Kanep (M50, 32), Jevgeni Voloshin (M60, 50), Joosep Karlson (M17, 60), Svetlana Lavrikova (N50, 199), Kristin Tattar (N20, 224), Rita Toome (N40, 244), Haidar Fahrutdinov, 282) ja Nadežda Poljakova (N60, 418).

Estoloppeti sarja teine etapp toimub juba nädala pärast kui sõidetakse 15. Tamsalu-Neeruti maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles