Etiooplane Ayele Abshero tegi kiireima maratonidebüüdi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayele Abshero pärast Dubai maratoni võitu.
Ayele Abshero pärast Dubai maratoni võitu. Foto: SCANPIX

21-aastane etiooplane Ayele Abshero jooksis reedel Dubais oma elu esimese maratoni, mille võitis ajaga 2:04.23.

Tegemist on ajaloo kiireima maratonidebüüdiga, kirjutab Jooksuportaal.

 Tasub meenutada, et 2009. aasta krossijooksu MMi juunioride maailmameister Abshero edestas kolm aastat tagasi 15 km maanteejooksus Kenenisa Bekelet. «Mõtlesin, et suudan täna joosta 2:04ga, aga esimest maratoni on raske planeerida, sest ei tea, milliseks see kujuneb. Praegu olen ma Etioopia esinumber, mis annab mulle lootust pääseda Londoni olümpiamängudele,» ütles Abshero.,

Maratoni algusest kuni poole distantsini (1:02.22) püsis koos 30-liikmeline grupp, mis lagunes koost pärast 30 kilomeetrit. Ayele Abshero järel mahtusid järgmised kolm lõpetajad kuue sekundi sisse.

Teise koha sai etiooplane Dino Sefir (2:04.50) ja kolmanda koha tema kaasmaalane Markos Geneti (2:04.54). Esimesena jäi pjedestaalilt välja keenlane Jonathon Maiyo ajaga 2:04.56.

Koguni 14 esimest meest jooksid aja alla 2:08 ja 9 naist aja alla 2:25.

Naistest kaitses edukalt Dubai maratoni võitu etiooplanna Asefelech Mergia, kes jooksis uue rahvus-, raja-, ja isikliku rekordi ajaga 2:19.31. Teisena lõpetas 3 sekundit hiljem keenlannast debütant Lucy Kabuu. Kolmanda koha sai etiooplanna Mare Dibaba 2:19.52-ga.

Parima Euroopa esindajana suutis end 10. kohale joosta Aafrika päritolu Rootsi maratoonar Isabella Andersson ajaga 2:25.41.

Dubai maratoni tulemused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles