Volkswagen tahab trügida vormel-1 karusselli

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni kontserni autospordiosakonna juht Wolfgang Dürheimer.
Volkswageni kontserni autospordiosakonna juht Wolfgang Dürheimer. Foto: SCANPIX

Volkswageni kontserni autospordiosakonna juht Wolfgang Dürheimer püüab taas veenda kontserni direktorite nõukogu selles kuivõrd oluline on  VW debüüt vormel-1s.

Dürheimer kirjeldas Saksa majandusväljaandele Wirtschaftswoche, kuidas ta kavatseb põhjendada oma ettepanekut direktorite nõukogu esimehele Ferdinand Piëchile. Viimane on tuntuks saanud oma skeptitsimiga vormel-1 suhtes.

«2012. aasta jooksul ma tutvustan oma programmi, mis ei hõlma mitte ainult neid võidusõidusarju, kui me juba osaleme, vaid ka uusi, »teatas Dürheimer, «Volkswagenil on kaugeleulatuvad plaanid turuosa suurendamisel Aasias, Ameerikas ja Lähis-Idas, ent autospordi osas oleme neis regioonides nõrgalt esindatud.»

«Võimalik lülitumine vormel-1 sarja on selles kontekstis väga oluline küsimus, kuna see sari domineerib Aasia ja Euroopa autospordis,» toonitas ta.

Väljaande Motorsport-Total analüütikud leiavad, et juhul kui Dürheimeri projekt leiab heakskiidu, saab Volkswagen hakata vormelitele mootoreid tootma uue reglemendi raames, mis jõustub 2014. aastal. Küll aga peaks jõuallika debüüdiks 2014. aastal uue mootori väljatöötamine juba täie hooga käima. Seega võib Volkswageni lülitumine sarja tõenäoliseks osutuda alles kaugemas tulevikus, nt 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles