Taaramäe hooaja avastart oli Cofidisele edukas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Cofidise uues vormis.
Rein Taaramäe Cofidise uues vormis. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti parim rattur Rein Taaramäe tegi hooaja avastardi Prantsusmaal Marseille GP-l. Eestlane tegi vahepeal äraminekukatse ja pääseski grupi eest pakku, kuid võistlus lõppes ikkagi grupifinišiga. Selle võitis eestlase meeskonnakaaslane Samuel Dumoulin.

Taaramäe läks teistel eest, kui 148 km pikkusest distantsist jäi sõita umbes pool. Peagi liitus eestlasega veel 6 ratturit ning jooksikute suurim edu ulatus minuti ja 50 sekundini. Umbes 40 km enne lõppu püüti nad aga kinni ning sõit lõppes grupifinišiga.

Seal noppis esikoha Cofidise mees Samuel Dumoulin, talle järgnesid Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) ja Arthur Vichot (FDJ-Bigmat). Võitja aeg oli 3.39,29.

Taaramäe lasi lõpus jala sirgeks ning tuli üle lõpujoone 72. kohal, kaotades võitjale ligi kaheksa minutiga. Järgmise võistluse teeb Taaramäe juba järgmisel nädalal, kui 1.-5. veebruarini on kavas Etoile de Besseges’i mitmepäevasõit. Mullu lõpetas Taaramäe selle 11. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles