Arsenal pööras kaheväravalise kaotuse võiduks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin van Persie.
Robin van Persie. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli karikasarjas jäi Londoni Arsenal koduväljakul Aston Villa vastu 0:2 kaotusseisu, kuid teisel poolajal pöörati see seitsme minutiga 3:2 võiduks.

Richard Dunne’i pealöök viis külalised Birminghamist 33. minutil juhtima ja poolaja viimasel minutil realiseeris Darren Bent kiirrünnaku. Kolm liigamängu järjest kaotanud Arsenali jaoks näis seis sel hetkel mustemast must.

Arsene Wengeri poolajakõne oli aga ilmselgelt muljetavaldav ning 51. minutil vähendas Robin van Persie penaltist Arsenali kaotusseisu üheväravaliseks. Eelnevalt oli Dunne karistusalas teinud vea Aaron Ramseyle.

Vaid kolm minutit hiljem sündis tõeliselt koomilisel moel Arsenali viigivärav. Mööda otsajoont värava poole murdnud Theo Walcott lükkas palli küll Shay Givenist mööda, ent see oleks värava eest läbi veerenud. Villa kaitsja Alan Hutton otsustas aga palli siiski minema lüüa, kuid tabas otse Walcotti ja pall põrkas Arsenali ründajast võrku.

Möödus veel paar minutit, kui Arsenali kaitsja Laurent Koscielny rünnakule tormas ja Villa ründaja Darren Bent ta kastis pikali tõmbas. Van Persie oli taas penaltipunktilt täpne ja Arsenal hoidis eduseisu lõpuni. Hollandlane on sel hooajal löönud koduklubi eest juba 25 väravat.

Täna loositi ka karikasarja järgmise ringi paarid ning Arsenal sõidab viiendas ringis külla Sunderlandile või Tarmo Kingi koduklubile Middlesbrough’le. Täna need kaks klubi paremat selgitada ei suutnud, mäng lõppes 1:1 viigiga ja edasipääseja otsustab korduskohtumine.


FA karikasarja viienda ringi paarid:

Millwall või Southampton – Bolton
Sunderland või Middlesbrough – Arsenal
Norwich – Leicester
Crawley Town – Stoke
Stevenage – Tottenham
Chelsea – Birmingham
Everton – Blackpool või Sheffield Wednesday
Liverpool – Brighton

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles