Jaanus Nõmmsalu harjub eluga Siberis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõmmsalu
Jaanus Nõmmsalu Foto: Margus Ansu / Postimees

Tjumeni meeskonda kuuluv Eesti koondislane Jaanus Nõmmsalu (31) püüab harjuda neljatunnise ajavahe, 30-kraadise kuiva pakase, ridamisi saadud kaotuste ja vähese mänguajaga.

Kõrgliigas A, mis on Venemaa superliiga järel tugevuselt teine divisjon, piinleb Tjumeni võrkpalliklubi tabeli viimaste hulgas, kirjutab volley.ee.

«Oleme kaotanud neli kohtumist,» kirjutab Nõmmsalu Siberist. «Laupäeval võitsime tabeli viimast 3:2. Pühapäeval saime 3:0 võidu (mängitakse topeltvoorude kaupa – toim.), aga vastane tegi ka palju kingitusi. Taseme poolest peaksime ilusti välja vedama, kuid tabeliseis pole sugugi hea.»

Töölepingut Nõmmsalul veel ei ole, kuna ta ootab alles tööluba. Vastavalt kokkuleppele aitab ta Tjumeni meeskonda hooaja lõpuni ehk aprilli keskpaigani. Mängud toimuvad linnalähedases hubases saalis, kus pealtvaatamiseks palju kohti ei ole. «Seega pole meil ka meeletut fännihulka,» täpsustab Nõmmsalu.

 «Kohanenud olen küll ja vaikselt hakkan harjuma ka neljatunnise ajavahega. Kell kaheksa õhtul oli küll tükk aega raske magama minna! Õhtud igavad ei ole, kuna interneti vahendusel saan suhelda pere ja sõpradega, lisaks raamatud ja filmid.» Tjumel paikneb Lääne-Siberis, sealpool Uurali mägesid, ca 1800 km Moskvast. Elanikke on üle poole miljoni.

Küsimusele, kas ta Tjumenis töötavat Eesti judolegendi Indrek Pertelsoni on kohanud, vastas Nõmmsalu eitavalt: «Pole kohanud, kuid oleks tore trehvata ja vahelduseks eestlasega suhelda. Eks tuleb judoklubid läbi käia!»

Tjumeni meeskond on pidanud 13 topeltvooru kohtumist, võite on üheksa, kaotusi 17, mis annab 12 meeskonna hulgas 28 punktiga üheksanda koha. Liider on 34 enampunkti omav Prikamje meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles